Emotivni Hrgović se vratio: Oprostite ako sam vas razočarao

Velika Gorica, 03.06.2024. - Doèek boksaèa Filipa Hrgoviæa u Zraèoj luci Franjo Tuðman nakon teškog meèa protiv Daniela Duboisa u Saudijskoj Arabiji. Na fotografiji Filip Hrgoviæ. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Nakon prvog poraza u profesionalnoj karijeri najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović vratio se malo nakon 15 sati u Zagreb. Bolji od njega je u najvažnijem meču dosadašnje karijere bio Britanac Daniel Dubois, a poraz tehničkim prekidom u osmoj rundi u borbi za privremeni naslov IBF teškaškog prvaka u saudijskom Rijadu mogao bi značajno usmjeriti njegovu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlozi poraza

Hrgović je zračnoj luci Franjo Tuđman progovorio o razlozima poraza, tome kako se sad osjeća i o daljnjim planovima u karijeri.

– Na sparingu tri tjedna prije borbe mi je puknula arkada. Bilo je upitno hoću li se uopće boriti. Onda sam desetak dana prije meča bio pet dana u krevetu, dobio sam virozu i to me skoro držalo do samog meča. Bio sam na tabletama, nisam bio na sto posto, rekao je Hrgović u početnoj riječi i nastavio:

– U trenucima prekida sam vodio, nisam izgubio zbog nokauta, već jer mi se otvorila arkada pa je borba morala biti prekinuta, dodao je i snuždeno zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nemam što puno za reći, propustio sam najveću priliku u karijeri.

> Dubois porazio Hrgovića u meču za privremenog svjetskog prvaka

Je li mislio da će njegova (ne)spremnost biti ipak dovoljna za trijumf?

– Znao sam da sam u deficitu, ali rekao sam “idemo” pa što bude. Bio sam u deficitu, ali prilika je bila tu, nema nazad. Da, vjerovao sam da će i to biti dovoljno. Možda sam ga malo i podcijenio iako sam ozbiljno pristupio pripremama. No i on je pokazao nešto što nikad nije pokazao, primio je puno jakih udaraca i nije posustao. Prije je znao odustajati kad bi dobio jake udarce. Sve u svemu, tu smo, dočekujete me kao gubitnika, a ne kao pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović još nije odlučio hoće li se povući

– Za daljnje analize u čemu sam pogriješio, jesam li bio nespreman, je li me poremetila bolest, jesam li promašio taktiku ili nešto treće, treba mi odmak i više vremena, dodao je.

Što dalje?

– Rekao sam prije meča da ću se povući ako izgubim od njega, tako se trenutačno i osjećam. Nisam mislio da je on rang borca koji će me pobijediti, znam da vrijedim puno više. Kako se trenutačno osjećam, nikad više ne bih boksao. Ovo mi je u jednu ruku kraj svijeta, ali ne mogu se povući ovako, s porazom. Mislim da ću morati još jednom se posložiti i još jednom napasti svjetsku titulu. Prilika će biti, neće ih nedostajati, samo je stvar na meni kad ću i da li ću biti spreman, želim li to i dalje. Treba mi malo odmora. Ovo je prvi put u 18 godina otkad se bavim boksom da mogu malo stati na loptu. Prvi put nemam ugovor, ništa nemam na stolu, slobodan sam i mogu si uzeti vremena koliko god trebam. Trebat će mi malo vremena da dođem sebi i da vidim što ću dalje. Oprostite ako sam vas razočarao, zaključio je emotivni Hrgović, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.