Engleska se provukla do polufinala, Kane poručio: ‘Ide nam prilično dobro’

epa11416323 Harry Kane of England goes for a header during the UEFA EURO 2024 group C match between Serbia and England in Gelsenkirchen, Germany, 16 June 2024. EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Nogometna reprezentacija Engleske, koja prema nekim procjenama na nogometnom tržištu vrijedi preko milijardu eura, provukla se do polufinala Europskog prvenstva. Neuvjerljivi su Englezi bili u grupi, no i takvi su uspjeli s prve pozicije ući u osminu finala, nakon čega su se u osmini finala protiv Slovačke spasili u sudačkoj nadoknadi, a onda su se kroz produžetke plasirali u četvrtfinale. U četvrtfinalu nakon izvođenja jedanaesteraca prošli su preko znatno bolje Švicarske do polufinala. No, još su ”živi”, na turniru su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ne igraju kako se očekivalo Englezi imaju rezultate, a to im je u ovom trenutku najvažnije. Podsjetimo, na prošlom Europskom prvenstvu poraženi su tek u finalu od Italije.

”Imamo čvrstinu”

Do kraja Europskog prvenstva ostale su tri utakmice, polufinale 09. i 10. srpnja, kao i veliko finale 14. srpnja u Berlinu. Iako su Englezi neuvjerljivi od samog starta prvenstva i imaju samo jednu pobjedu u 90 minuta i to onu protiv Srbije, Harry Kane, sjajni nogometaš Bayerna, ne vidi u tome nikakvu zapreku. Uostalom, mogao bi biti u pravu, Engleska ima kvalitetu samo je pitanje hoće li ona do kraja Eura doći do punog izražaja.

“U polufinalu smo, tako da nam ide prilično dobro. Mislim da smo sada odigrali najbolju utakmicu na turniru. Igrali smo protiv zaista dobre momčadi. Švicarska nam je u nekim trenucima radila probleme, ali i mi smo njima. Treba odati veliko priznanje momcima kako su se vratili poslije zaostatka“, poručio je Kane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kane je zadovoljan prolaskom Engleza prema novom polufinalu na Euru, iako Engleska osim srebra prije tri godine nema medalju s velikih natjecanja, ne računajući Ligu nacija, još tamo od 1966. godine.

“Pokazali smo veliku čvrstinu tijekom cijelog turnira. Kada pogledate pobjednike na velikim turnirima, oni su prije svega pokazivali tu osobinu, a mi je imamo dosta”, kazao je napadač Bayerna.

Kane zasad bez trofeja u karijeri…

Podsjetimo, bivši napadač Tottenhama, danas napadač Bayerna, nikada u svojoj karijeri nije osvojio nijedan trofej. Može li napokon do prve ”kante” u Njemačkoj? Za jednog takvog napadača doista bi bilo nevjerojatno kada bi karijeru završio a da u svojoj vitrini nema niti jedan trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 10. srpnja od 21:00 sati u Dortmundu Engleska igra polufinalni susret protiv Nizozemske i nakon te utakmice znati ćemo finalni par s obzirom kako se dan ranije u Muenchenu sastaju reprezentacije Španjolske i Francuske u prvom polufinalu Europskog prvenstva. Neki će reći kako je upravo to finale prije finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.