Pjaca predstavljen u Maksimiru: Sretan sam što sam se vratio kući

Foto: fah

Nogometaši Dinama u prijepodnevnim su satima otputovali na pripreme u austrijski kamp Bad Radkersburg, a uoči odlaska u Austriju službeno je predstavljen Marko Pjaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Pjaca u Maksimir se vraća nakon osam godina. Nakon što je u ljeto 2016. otišao u Juventus, od 2018. je bio na posudbama sve do 2023. kada se vratio u Hrvatsku potpisavši za Rijeku u kojoj je proveo jednu sezonu.

Nakon što je aktualni hrvatski prvak potvrdio Pjacin dolazak, sada je novi-stari igrač u Maksimiru i službeno predstavljen.

– Jako sam sretan što sam se vratio kući. Na dobrom sam putu da se vratim na razinu svojih najboljih igara, a nadam se da ću u Dinamu sve dići na još višu razinu. Isto tako pomoći ću mlađim igračima svojim imenom i iskustvom. Nadam se da ću im uspjeti prenijeti neke stvari koje će im pomoći u nastavku njihovih karijera, rekao je Pjaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon osam godina vraća se u Maksimir iz kojega je 2016. otišao u Torino. S Dinamo je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom na još jednu godinu.

– Prerano je govoriti hoću li karijeru završiti u Dinamu. Vidjet ćemo, ne bih imao ništa protiv. Ovo je prvi dan mog povratka, ima vremena, izjavio je Pjaca.

“To je moj klub i moj grad”

Na predstavljanju je Marko Pjaca zahvalio suigraču Arberu Hoxhi koji mu je prepustio broj 20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hvala Hoxhi koji mi je prepustio “dvadesetku”, to je broj koji sam nosio prije osam godina, broj za koji sam vezan. Veliko hvala Arberu, istaknuo je Marko Pjaca.

Istaknuo je kako mu puno znači povratak u rodni grad.

– Dinamo se digao stepenicu više, posebno kroz europske nastupe i sad igra s gardom. Kad sam ja prvi put bio u Dinamu, bilo je puno nervoze i muke u takvim utakmicama. Sada cijeli grad živi Dinamo i to me veseli. To je moj klub, moj grad, tu sam se rodio, odrastao. Znači mi puno. Tu sam proveo najbolji period u karijeri, dodao je Pjaca.
Odmah nakon predstavljanja Marko Pjaca pridružio se suigračima iz prve momčadi s kojima se zaputio u Austriju gdje će se u idućih desetak dana pripremati za početak nove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Sergeja Jakirovića ovoga tjedna očekuju dvije prijateljske utakmice, u srijedu protiv bugarskog CSKA Sofije 1948 te u subotu protiv Bešiktaša, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.