Engleski mediji o zvijezdi Liverpoola i hrvatske reprezentacije: ‘Prijeti mu pet godina zatvora za krivokletstvo’

Foto: fah

Stoper hrvatske nogometne reprezentacije Dejan Lovren ponovno je tema dijela engleskih medija, što je posve razumljivo s obzirom kako se radi o standardnom igraču jednog od najslavnijih engleskih klubova – Liverpoola. Naime, engleski mediji raspisali su se o hrvatskom stoperu konstatiravši kako je ”osumnjičen zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku i Zoranu Mamiću u Osijeku. Podsjetimo, hrvatskom reprezentativcu nedavno je stigao poziv za ispitivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Branič Liverpoola pojavit će se u utorak na sudu zbog optužbi za lažno svjedočenje. Tužiteljstvo u Hrvatskoj smatra da je otac dvoje djece lagao o svom transferu iz Dinama u Lyon 20120. godine”, piše The Sun i konstatira kako se o radi o suđenju Zdravku Mamiću za pronevjeru 15 milijuna eura. The Sun isto tako tvrdi kako su dobili izjavu glasnogovornika suda koji im je potvrdio da se Dejana Lovrena istražuje zbog sumnji u lažno svjedočenje.

“Zvijezdi Premierlige sada prijeti pet godina zatvora za krivokletstvo”, piše engleski tabloid, koji je i inače poznat po bombastičnim naslovima, kao i dobar dio sličnih medija u Engleskoj.

Dejan Lovren svjedočio je 1. rujna na suđenju Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću te Milanu Pernaru, koji su optuženi da su izvukli najmanje 116 kuna iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, USKOK je na toj raspravi naveo, po njihovu mišljenju, nekoliko razlika u iskazima iz istrage i sa suđenja. Lovren je, tako, u istrazi izjavio kako je sporni aneks po kojem ima pravo na 50 posto novca od transfera potpisao “dva, tri mjeseca prije odlaska u Lyon”. Naveo je tada kako je ugovor s Lyonom sklopio u siječnju 2010., a taj aneks s Dinamom “u rujnu ili listopadu 2009.”

”Siguran sam da sam taj aneks potpisao mnogo prije 2009., i to nekoliko dana nakon profesionalnog ugovora”, ustvrdio je Lovren, pak, na raspravi 1. rujna. Na upit da pojasni razliku, Lovren je tada odgovorio kako je “ponovno potpisao taj aneks ugovora koji je već bio potpisan 2007., samo s izmijenjenim tekstom”, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.