Englezima bi ponovno mogla prisjesti euforija i podcjenjivanje Vatrenih, nakon ždrijeba u Bukureštu samo engleski izbornik povlači ručnu…

Foto: fah

I dok u Hrvatskoj vlada podijeljeno mišljenje nakon ždrijeba skupina Europskog prvenstva u Bukureštu,  a nakon što su se Vatreni našli u skupini D s Engleskom, Češkom te potencijalno Srbijom, Englezi su zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Mušterije” Vatrenih sa prošlog Svjetskog prvenstva, kada su Modrić, Mandžukić, Perišić i ostali pobijedili ”naciju koja je izmislila nogomet” i plasirali se u finale, trese euforija.  Vatrene su već otpisali zbog godina glavnih igrača, kao što su Luka Modrić, Ivan Rakitić, Ivan Perišić, Dejan Lovren, Domagoj Vida..., zaboravljaju pritom da stasa polako, ali sigurno, novi val Vatrenih, predvođen sjajnim Nikolom Vlašićem. Uz Nikolu tu i Livaković, Brekalo, u perspektivi Dino Perić, Nikola Moro… A ni Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Andrej Kramarić, Bruno Petković…, nisu toliko stari koliko to prezentiraju poslije ždrijeba u Bukureštu engleski mediji, već poslovično podcjenjivački nastrojeni prema Hrvatskoj, ne samo kad je sport u pitanju.

No, zato njihov izbornik, Gareth Southgate, dobro pamti Svjetsko prvenstvo u Rusiji i povlači ručnu kočnicu… I tada su engleski mediji podcijenili Hrvatsku, to su platili porazom u polufinalu.

”Možda sam i ja prije godinu dana mislio da su malo stari, no oni su se jako dobro oporavili nakon Svjetskog prvenstva. Znamo koliko je kvalitetan njihov vezni red. Pa igrač poput Kovačića (Chelsea) im je na klupi! To sve govori! To je vrhunska reprezentacija”, rekao je Southgate, koji je svjestan situacije oko svoje momčadi. Naime, kako je Engleska jedan od domaćina turnira tako oni žele više nego što su napravili na prošlogodišnjem SP-u kada su stigli do polufinala i osvojili četvrto mjesto. U borbi za broncu relativno lako dobila ih je Belgija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritisak engleskih medija je veliki i bit će sve jači kako će se približavati Euro. Prilika je to i za Hrvatsku, iz drugog plana Vatreni mogu puno, ne jednom su to dokazali.

”Moramo to prihvatiti, a znam i da imamo puno toga na čemu možemo graditi daljnji napredak. Ipak, samokritični smo, no radije bismo bili momčad koja je favorit nego neka koja nema šanse zbog loših utakmica.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.