Hrvatska je već pokazala da je kvalitetnija od Češke, na Euru 2020. ni naši navijači Česima neće pomoći, kao što su to učinili 2016.

Foto: fah

Od ždrijeba skupina za Europsko prvenstvo u Bukureštu prošlo je tek nekoliko sati, ne znaju se ni svi sudionici natjecanja, no, već su krenule kalkulacije, posebno u Engleskoj, koja bi radije u skupini bila – druga… Ni ne pomišljaju u Engleskoj da bi, primjerice, mogli završiti i treći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto drugi? Naime, pobjednik skupine D ide, kako smo već pisali, osmini finala na drugu momčad iz skupine F, “skupine smrti”. Tamo su Njemačka, Francuska i Portugal. I to je najteža skupina na Euru, koga god dobijete u eventualnoj osmini finala neće biti lako. Portugal nam ne leži, Francuska još manje… Njemačka? Možda…?

Kako smo već pisali Hrvatska će u skupini D igrati protiv Engleske i Češke, tko će biti treći protivnik Vatrenima znat će se tek iduće godine kada se igraju dodatne dokvalifikacije, potencijalni protivnik Vatrenima mogla bi biti Srbija, ali i Škotska, koja bi u tom slučaju u Glasgowu bila domaćin na Euru Vatrenima.  No, to su već problemi onih koji nisu uspjeli na vrijeme osigurati nastup na Euru.

Portal 24 sata napravio je jednu malu poveznicu sa Češkom, odnosno, utakmicom Češka – Hrvatska na prošlom Euru u Francuskoj 2016., bilo je 2:0 za Hrvatsku, no, u finišu utakmice Češka je uspjela izjednačiti i završilo je 2:2. Hrvatska je bila puno bolja igrom na toj utakmici od Čeha i trebala uvjerljivo pobijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Vodili smo 2-0, imali smo tri boda u džepu, a onda su naši navijači u St. Etienneu napravili prekid. Završilo je 2-2, nismo uzeli tri boda. Sad Čehe u Glasgowu ni baklje neće spasiti.

Česi su u kvalifikacijama za Euro pobijedili Englesku kod kuće 2-1, ali objektivno nisu naša klasa.

Jedva čekamo 14. lipnja 2020. godine. Nedjelja, dan naše prve utakmice na Euru. Engleska protiv Hrvatske. Na kultnom Wembleyu. Dobili su nas na tom stadionu Englezi u Ligi nacija 2-1, ali ta se utakmica ne pamti kao ona 2007. godine. Dobili su nas i u kvalifikacijama za SP 2010. čak 5-1, ali njih boli studeni 2007. Pobjeda Hrvatske 3-2, nama tri nevažna boda, a Englezi na svojem Wembleyu ostaju bez plasmana na Euro”, piše portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban osvrt, dakako, imaju i na polufinale prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, Hrvatska je u polufinalu šokirala Englesku i plasirala se u finale, Englezi su morali igrati protiv Belgije za 3. mjesto. Izgubili su.

‘Plakali su Englezi nakon gola Marija Mandžukića. Hrvatska je otišla u finale Mundijala, a Englezi i dalje čekaju svoje prvo nakon 1966. godine.

Nema sumnje kako će “kockasti” na Otoku imati veliku podršku navijača. Neki od njih će već ovu večer rezervirati smještaj u Londonu i Glasgowu. Nadamo se novom lipnju i novom srpnju iz snova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je svjetski viceprvak i ovdje mora pokazati autoritet. Kad bismo mogli birati posljednjeg protivnika, najslabiji je sigurno Izrael. Škoti bi doma bili težak protivnik, a Srbija i Norveška su tu negdje. Srbi tek trebaju izboriti Euro, ali “vatreno” zvuči. Hrvatska – Srbija 23. lipnja 2020. godine u Glasgowu. Škoti se nadaju kako do to tog sraza neće doći”, zaključuje portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.