EP Laser: Stipanović vodi, a Tina Mihelić osma

Foto: fah

Danas počinju finalna jedrenja, tri dana i šest plovova. Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović na Europskom prvenstvu klase Laser u Splitu vodi nakon tri dana natjecanja, a u ženskoj konkurenciji Tina Mihelić je osma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tonči Stipanović sjajno je odradio oba plova. S pobjedom u prvom plovu i petim mjesto u drugom Stipanović je zasjeo na prvo mjesto Europskog prvenstva, a u otvorenom dijelu poretka je drugi, iza Brazilca Roberta Scheidta. Treći je Nizozemac Rutger van Schaardenburg, kojeg samo jedan bod dijeli od Stipanovića, izvijestio je Hrvatski jedriličarski savez.

Pobjedu je upisao i Filip Jurišić, također u prvom plovu dana, u drugom je bio 13. i nakon pet jedrenja zauzima 12. mjesto, što je zasad jedan od njegovih najboljih nastupa na EP-ima.

“Očekivao sam da će biti tijesno od početka do kraja, da nitko neće pobjeći naprijed. Žao mi je što jučer nisam malo bolje odjedrio taj jedan plov, to 20. mjesto stvarno mi nije trebalo. Danas sam mogao drugi plov malo bolje, ali nakon što sam na prvoj oznaci bio 15., uspio sam stvarno dosta toga stići, tako da moram biti zadovoljan”, rakao je Tonči Stipanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među djevojkama Tina Mihelić vrlo je stabilna, dva peta ulaza danas, i ukupno je osma, što dovoljno govori koliko su konstantne djevojke u vrhu. Nijemica Svenja Weger preuzela je prvo mjesto.

“Opet težak dan, uspjela sam izvući dva peta mjesta, dosta konstantno jedrenje i mogu reći da sam zadovoljna. Kreće finale, kao da počinje regata od početka, bit će svega”, rekla je Tina Mihelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.