EP za mlađe juniore: Hrvatska atletičarka Lora Ontl osvojila brončanu medalju

Foto: ak-dinamo.hr

Hrvatska atletičarka Lora Ontl osvojila je brončanu medalju na 2000 m zapreke na prvom Europskom prvenstvu za mlađe juniore i juniorke u Tbilisiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lora je bila treća s novih hrvatskim mlađejuniorskim rekordom 6:43,60. Bolje od nje bile su samo Dankinja Anna Mark Helwigh (6:34,52) i Mađarica Tira Pavuk (6:41,70).

Marija Tolj je u finalu bacanja kugle od 3 kg osvojila peto mjesto s, također novim mlađejuniorskim rekordom 16,70 m koji je bacila u prvoj seriji.

Danas su naši atletičari nastupili i u dva polufinala na 200 m i na 800 m. U polufinalu na 200 m Bruno Penezić je još jednom istrčao osobni rekord 22,03 ali mu je to bilo dovoljno za 15. mjesto te se nije uspio plasirati finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu na 800 m smo imali dva predstavnika. U prvoj skupini startao je, ali utrku nije završio Marino Blodek zbog probavnih tegoba dok je Sven Cepuš u drugoj skupini istrčao 1:55,07 što mu je bilo dovoljno za ukupno 11. mjesto polufinala te se niti on nije uspio plasirati u polufinale.

U kvalifikacijama troskoka Ivan Mišković je skočio 15,00 m te se kao peti plasirao u sutrašnje finale. U kvalifikacijama bacanja koplja od 500 g uspješna je bila Mirta Kulišić koja se kao 12. plasirala u sutrašnje finale s hicem od 48,45 m. Jedini koji danas nije prošao kvalifikacije bio je Bartul Zemunik u bacanju diska od 1,5 kg koji je s hicem od 51,75 m osvojio ukupno 14. mjesto. U kvalifikacijama skoka u dalj trebala je nastupiti i Klara Barnjak, ali zbog probavnih tegoba nije nastupila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.