EP U19: Za razliku od seniora mladi Francuzi pobijedili Portugal

Foto: Twitter

U finalu Europskog nogometnog prvenstva za igrače do 19 godina koje se održava u Njemačkoj igrat će Italija i Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija je u prvom polufinalnom dvoboju svladala Englesku sa 2-1. Dvostruki strijelac za Talijane bio je Dimarco (27-11m, 60), a jedini pogodak za Engleze bio je autogol Picchija (85). Podsjetimo, Engleska je osvojila prvo mjesto u skupini B s tri pobjede, a posljednju su ostvarili u srazu s Hrvatskom (2-1) koja je završila na začelju bez ijednog boda.

Francuska je do finala stigla 3-1 pobjedom protiv Portugala. Poveli su mladi Portugalci golom Pedra Pacheca (3), poravnao je Blas (10), da bi u nastavku dva pogotka za Francusku podtigao Mbappe (67, 75).

Finalni susret je na programu u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peto mjesto i plasman na Svjetsko prvenstvo U20 koje će se sljedeće godine održati u Južnoj Koreji izborila je Njemačka koja je svladala Nizozemsku boljim izvođenjem 11-eraca s ukupnih 7-5. Nakon 90 minuta bilo je 2-2, a nakon 120 minuta 3-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.