EP vaterpolo: Hrvatska – Italija 7-8

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale Europskog prvenstva u vaterpolu koje se održava u Budimpešti, u četvrtfinalnom dvoboju izgubila je od Italije sa 7-8 (1-1, 2-3, 2-2, 2-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši vaterpolisti u niti jednom trenutku susreta protiv Italije nisu bili u prednosti iako su u nekoliko navrata bili u dobroj poziciji preuzeti kontrolu rezultata. Posebno ostaje žal za situacijom s igračem više četiri i pol minute prije kraja kod rezultata 6-6, ali tada nitko nije smogao hrabrosti uputiti udarac prema Tempestiju.

Iako su Talijani 2:15 minuta prije kraja golom Giorgettija iz peterca poveli sa 8-6, Hrvatska je u posljednjoj minuti ipak imala dvije prilike za poravnanje kojim bi osigurala raspucavanje iz peteraca za prolazak u borbu za medalje. No, Tempesti je 47 sekundi prije kraja sjajno obranio pokušaj Milakovića s igračem više, dok je u završnim sekundama, kada je Hrvatska opet imala igrača više, Figlioli blokirao pokušaj prebacivanja lopte na Šetku koji je bio pred vratima.

Nakon poraza od Italije Hrvatskoj preostaje još samo jedan dvoboj u Budimpešti, za peto mjesto u subotu od 13.30 sati protiv poraženog iz susreta Srbija – Grčka. I taj dvoboj nije nevažan, jer petoplasirani sastav će izboriti izravan plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u ruskom Kazanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija će u polufinalu u petak igrati protiv domaćina Mađarske, dok će u drugom polufinalu igrati Crna Gora i pobjednik susreta Srbija – Grčka.

HRVATSKA – ITALIJA 7-8 (1-1, 2-3, 2-2, 2-2)

HRVATSKA: Pavić, Bukić, Milaković, Lončar 2, Joković, Buljubašić, Muslim 2, Bušlje, Sukno 3, Dobud, Šetka, Živković, Bijač

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITALIJA: Tempesti, Di Fulvio 1, Velotto, Figlioli 2, Giorgetti 2 (1), Fondelli 1, Giacoppo, Gallo, Figari, Luongo 1, Aicardi 1, Baraldi, Del Lungo

PETERCI: Hrvatska -, Italija 1/1

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 5/14, Italija 3/9

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.