Euforija zahvatila Peru zbog plasmana nogometne reprezentacije u finale Copa Americe

Foto: fah

Tisuće Peruanaca izašlo je na ulice kako bi proslavili plasman nogometne reprezentacije u finale Copa Americe nakon polufinalne pobjede 3-0 protiv branitelja naslova Čilea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peru će se tako prvi put nakon 44 godine boriti za naslov prvaka Južne Amerike i to protiv Brazila.

Slavilo se u cijeloj zemlji. U gradovima, na selu, na obali, u planinama i džungli.

“Bila je to noć u kojoj smo svi bili ujedinjeni. Nismo očekivali plasman u finale, ali je stigao i sada će slavlje trajati sve do finala.” kazao je jedan od navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put Peru je stigao do finala Cope 1975. godine pobijedivši u završnom susretu Kolumbiju. Prije toga Peruanci su kontinentalni naslov osvojili i 1939. godine.

“Zaslužili smo plasman u finale. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, želim pohvaliti svoje igrale koji su bili svršeni,” kazao je peruanski izbornik Argentinac Riacardo Gareca.

Peru će u svom prvom finalu nakon 44 godine igrati protiv domaćina turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Brazil ima jednu od najboljih momčadi na svijetu. Međutim, kada smo već ušli u finale želimo i osvojiti Copu. Nadam se da možemo odigrati dobru utakmicu.”

Brazil i Peru su igrali u skupini i “Selecao” je slavio sa 5-0.

“Vjerujem kako će u finalu biti posve drugačija priča,” kazao je argentinski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najzaslužnijih igrača za peruanski plasman u finale kontinentalnog prvenstva bio je kapetan Paolo Guerrero.

“Nitko nije vjerovao u nas, ali smo prošli skupinu, pa izbacili Urugvaj i Čile. Vrlo sam ponosan na svoje suigrače i ovu momčad. Žrtvovali smo se i i zasluženo smo u finalu.”

Sjajnu predstavu pružio je i branič švicarskog Basela Carlos Zambrano.

“Ovo je pobjeda za sve naše navijače koji su uz nas i u dobru i u zlu. Sada nas očekuje Brazil, bit će teško, ali ne i nemoguće.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale između Brazila i Perua je u nedjelju u 22.00 sati po hrvatskom vremenu na Maracani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.