(FOTO) Europa liga: Milan protiv Arsenala, Vrsaljko protiv Ćorluke

Foto: fah

U sjedištu Europske nogometne federacije (UEFA) u Nyonu u petak je održan ždrijeb parova osmine finala Europske lige, a svakako najzvučniji par čine Milan i Arsenal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb je bio otvoren, što znači da nije bilo nositelja, a u ovoj rundi natjecanja međusobno su mogli igrati i klubovi iz iste zemlje.

Jedino međusobno nisu mogli igrati klubovi iz Ukrajine i Rusije. U ždrijebu su bila tri ruska (CSKA, Lokomotiv, Zenit) i jedan ukrajinski klub (Dynamo Kijev), pa je prvo ždrijebom određen Dynamo protivnik, a to je Lazio.

Nakon toga preostalih 14 klubova je smješteno u jedan bubanj i krenulo se izvlačenjem parova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najzvučniji par čine talijanski i engleski velikani Milan i Arsena. Do sada su igrači šest puta međusobno, a svaka je momčad slavila po dva puta uz dva neodlučena ishoda.

Atletico Madrid našeg Šime Vrsaljka igrat će protiv Vedrana Ćorluke i moskovskog Lokomotiva, Borussija Dortmund će igrati protiv RB Salzburga, Marseille dočekuje Athletic Bilbao, dok će moskovski CSKA ugostiti Lyon.

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su osmog ožujka, a uzvratne utakmice su tjedan dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale je 16. svibnja u Lyonu.

PAROVI OSMINE FINALA

Borussia Dortmund – Red Bull Salzburg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB Leipzig – Zenit St. Petersburg

Lazio – Dynamo Kijev

Atletico Madrid – Lokomotiv Moskva

CSKA Moskva – Olympique Lyon

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympique Marseille – Athletic Bilbao

Sporting Lisabon – Viktoria Plzen

AC Milan – Arsenal

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.