Europska liga: Asistencije Ivana Rakitića i Darija Srne

U prvim utakmicama šesnaestine finala Europske lige Red Bull Salzburg, Fiorentina i Valencija su praktički osigurale prolaz uvjerljivim gostujućim pobjedama, dok su se istakli hrvatski reprezentativci Ivan Rakitić i Darijo Srna asistencijama za zgoditak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla je odigrala 2-2 u gostima kod Maribora, a njegove asistencije za zgoditak Gameiru i Faziju nisu bile dovoljne da se svlada odlična slovenska momčad. Darijo Srna je bio dodavač za zgoditak Adriana u remiju (1-1) Šahtara kod Viktorije Plzen, a u 87. minuti u igru je ušao i Eduardo.

Najveće iznenađenje je uvjerljiva pobjeda Red Bull Salzburga od 3-0 protiv Ajaxa u Amsterdamu, Porto je kod kuće odigrao samo 2-2 s Eintrachtom iz Frankfurta, a Betis 1-1 u Sevilli protiv Rubina. Ludogorec je slavio u Rimu protiv Lazija s 1-0, a Bugari su promašili i kazneni udaraca, dok su Swansea i Napoli odigrali bez pogodaka.

Valencija je pogocima Vargasa i Feghoulija s 2-0 porazila Dinamo Kijev u utakmici koja se igrala na Cipru zbog nemira u Ukrajini. Za ukrajinsku momčad cijelu utakmicu su odigrali hrvatski reprezentativci Ognjen Vukojević i Domagoj Vida. Dnipro je u Dnipropetrovsku slavio protiv Tottenhama s 1-0 pogotkom Konopljanke, a za ukrajinsku momčad je Ivan Strinić odigrao svih 90 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiorentina je s lakoćom slavila kod Esbjerga s 3-1, a svi pogoci su pali u prvom dijelu. Strijelci su za Talijane bili Matri, Iličić i Aquilani, dok je za dansku ekipu gol postigao igrač hrvatskih korijena Martin Pušić. Juventus je u Torinu pogocima Osvalda i Pogbe s 2-0 pobijedio Trabzonspor, dok je Benfica pogotkom Lime trijumfirala s 1-0 u Solunu kod PAOK-a. Čornomorec i Lyon su igrali 0-0, kao i Anži i Racing Genk, dok je AZ u gostima s 1-0 pobijedio Slovan Liberec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.