Europska liga: Nogometaši Osijeka lako protiv Santa Colome, na redu je puno ozbiljniji protivnik – Luzern

Foto: fah

Nogometaši Osijeka izborili su plasman u drugo pretkolo Europske lige nakon što su u obje utakmice bili bolji od andorskog sastava UE Santa Coloma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je na gostovanju slavila 2-0, momčad Zorana Zekića je u uzvratnom susretu na stadionu Gradski vrt slavila 4-0

U idućoj rundi Osijek će igrati protiv švicarskog Luzerna. Prvi susret je na rasporedu 13. srpnja u Osijeku, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Švicarskoj.

Domaćin je poveo u 6. minuti, a pogodak glavom zabio je Muzafer Ejupi nakon ubačaja Borne Barišića. Na 2-0 povisio je Barišić u 39. minuti iz kaznenog udarca nakon što je David Maneiro oborio Tomislava Šoršu. Iduća dva gola zabio je Petar Bočkaj. U 58. minuti je zabio za 3-0 nakon brze kontre, dok je šest minuta kasnije zabio prekrasan gol iz slobodnog udarca s više od 25 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je rutinski odradio dvoboj protiv amatera iz Andorre, a pobjeda je mogla biti i uvjerljivija. Osječani su imali još niz lijepih prilika, a dva puta su uzdrmali okvir gola. U 3. minuti je nakon kornera Andrej Lukić iz blizine pogodio gredu, a u 34. minuti okvir gola je pogodio i Ejupi nakon kornera.

Posljednji put Osijek je igrao u Europi 2012. godine kada je u 2. pretkolu ispao od švedskog Kalmara (1-3, 0-3).

Inače, ovo je osmi europski pohod Osijeka. Najveći europski uspjeh ostvario je 2000. godine kada je stigao na korak do prezimljavanja u Europi. U 3. kolu Kupa Uefa Osijek je ispao od praške Slavije. U Gradskom vrtu bilo je 2-0 za Osijek, a u uzvratu 5-1 za Slaviju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.