Europska liga: Sevilla nikad nije izgubila finale, ali nikad nije ni igrala s Interom

Foto: fah

Uvertira u veliki finale Lige prvaka u nedjelju bit će finale Europske lige između Seville i milanskog Intera u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Specijalist za Europsku ligu Sevilla osvojila je između 2014. i 2016. ovo natjecanje tri puta zaredom pod vodstvom Unaija Emeryja i jedina je momčad u povijesti kojoj je to uspjelo, a u ovoj čudnoj sezoni do finala je došla preko Wolverhamptona u četvrtfinalu i Manchester Uniteda u polufinalu. Inter je u četvrtfinalu izbacio Bayer Leverkusen, a potom u polufinalu Šahtar Donjeck s visokih 5:0. Sjajni Romelu Lukaku zabio je u toj pobjedi dva gola, ukupno 33 ove sezone, a zabijao je u čak 10 uzastopnih utakmica Europske lige, piše HRT.

Inter je za bod prepustio talijanski naslov Juventusu iako je bio najefikasnija momčad Serie A, ali i momčad s najmanje primljenih golova. No Sevilla je neporažena u zadnjih 20 nastupa u svim natjecanjima, a u zadnjih devet osam puta je slavila.

Ukupno su ove dvije momčadi najuspješnije u povijesti natjecanja, Sevilla ga je osvajala pet puta (2006., 2007.,. 2014., 2015. i 2016.), a Inter tri puta (1991., 1994. i 1998.). Inter punih 10 godina nije osvojio europski trofej, no neće mu biti lako ni sutra jer Španjolcima će ovo biti šesti nastup u finalu, što znači da, nevjerojatno, nikad nisu poraženi u finalu. Ali ne samo, to, nikad nisu izgubili ni u polufinalu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to i prvi susret Intera i Seville u nekom europskom natjecanju, a ovo je šesti put u 11 sezona EL-a da se u finalu sastaju momčadi koje se nikad ranije nisu sudarile u Europi. Zadnji put to se dogodilo u sezoni 2015./2016., kad je Sevilla s 3:1 nadvisila Liverpool.

Za oba trenera, Sevillinog Julena Lopeteguija i Interovog  Antonija Contea, ovo će biti prvi put da vode momčad u finalu europskog natjecanja.

Dodajmo i da se u početnom sastavu Intera očekuje hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra se u Kölnu u petak od 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.