Europski izazov i vječni derbi: Pred Dinamom tjedan istine u sjeni legendarne pobjede protiv Partizana!

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši Dinama u prošlom 3.kolu, hrvatskog prvenstva izvukli su tek bod u derbiju protiv Osijeka, koji je igrao u pričuvnom sastavu s obzirom kako je trener Zekić izveo momčad na travnjak bez devetorice standardnih igrača. Osječani se čuvaju za povijesni utakmicu protiv PSV-a. Iz prve utakmice u Eindhovenu Osijek ima prednost od jednog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući vikend, točnije u nedjelju, na rasporedu je još uvijek najveći derbi hrvatskog nogometa, bez obzira na uzlet Rijeke possljednjih godina. Na Maksimir dolazi Hajduk, koji je modre prošle sezone pobijedio usred Zagreba i tako im definitivno smanjio šanse za osvajanjem novog naslova prvaka.

Prije ”vječnog” derbija hrvatskog nogometa i utakmice protiv Hajduka na rasporedu je nimalo ugodno gostovanje kod norveškog Oddsa. U Maksimiru je hrvatski klub slavio tek 2:1, uz mnoštvo promašenih prilika. Neće biti nimalo lako na gostovanju u Norveškoj, bez obzira na činjenicu da su plavi favoriti protiv desetoplasirane momčadi norveške lige. Ili bi to barem trebali biti?

Da je Dinamo momčad koja se još uvijek traži i da su daleko od prave forme pokazala je utakmica protiv Osijeka, Rijeka je već iskoristila priliku i trenutno je usamljena na vrhu HNL-a, eventualni novi posrtaj značio bi i dodatni udarac za novog trenera modrih Marija Cvitanovića. Da ne govorimo u kakvom bi ozračju plavi dočekali derbi s Hajdukom kad bi kojim slučajem ispali od Norvežana već u trećem pretkolu Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je uoči tjedna odluke odlučio povući jedan zanimljiv potez, igrajući na sentiment iz prošlosti. Naime, sjećate li se legendarne utakmice Croatia  – Partizan iz davne 1997.? Sjećate li se nikad ponovljenog ozračja, atmosfere i velike pobjede od 5:0? Na utakmici je, naravno, bio i tadašnji hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Kao uspomenu na taj nezaboravan događaj u Dinamu su odlučili pokloniti ulaznicu svakome tko se na blagajni maksimirskog stadiona pojavi s ulaznicom s utakmice protiv Partizana. Nažalost, današnji Dinamo kvalitetom ipak nije na razini momčadi koja je te 97. pomela Partizan te u svojim redovima imala plejadu sjajnih nogometaša predvođenih Silvijom Marićem, Markom Vidukom, Edinom Mujčinom i, naravno, Robertom Prosinečkim.

Dinamo je odlučio svim navijačima koji posjeduju original ulaznicu s te utakmice pokloniti besplatan ulaz na derbi s Hajdukom, na tribinu Istok, u nedjelju, 6. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači koji imaju ulaznicu s utakmice Dinamo – Partizan iz 1997. godine mogu na Ticket pointu samo predočiti istu (ulaznice ostaju navijačima) i dobit će na svoje osobne podatke jednu ulaznicu za tribinu Istok za derbi 4. kola Hrvatski Telekom Prve lige s Hajdukom (nedjelja, 6.8., 19 sati, stadion Maksimir). Prilikom dobivanja besplatne ulaznice, osim predočenja ulaznice iz 1997. godine, potrebno je predočiti važeći osobni dokument zbog personalizacije”, piše na klupskim stranicama bivšeg hrvatskog prvaka.

Torcidi bi trebalo pripasti 1000 ulaznica.

”GNK Dinamo isporučio je temeljem Ugovora o prodaji ulaznica HNK Hajduk 1000 ulaznica za južnu tribinu, a modri će klub prodaju za gostujuće navijače organizirati i u Zagrebu, na Ticket pointu te na dan utakmice samo na južnim blagajnama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ticket point kod stadiona Maksimir: Utorak, 1.8. – Subota, 5.8., 10 – 20h

Blagajne kod južne tribine stadiona Maksimir: Nedjelja, 6.8., 16 – 19:45h

Preduvjet za kupovinu ulaznica za sve će navijače biti predočenje važećeg osobnog dokumenta (osobna iskaznica ili putovnica), a sve su ulaznice personalizirane. Napominjemo da GNK Dinamo neće prodavati ulaznice osobama kojima kupovinu priječi Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Nedjeljni derbi proglašen je utakmicom visokog sigurnosnog rizika te će u skladu s time biti na snazi posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivamo navijače da krenu što ranije prema stadionu Maksimir koji će biti otvoren u 17 sati.”

Prije velikog derbija dvije momčadi s istim brojem bodova na tablici HNL-a obje ekipe pred sobom imaju izazove sezone, Hajduk protiv jakog Brondbya, Dinamo protiv Oddsa. Hajduk na Poljudu, Dinamo u Norveškoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.