Europsko prvenstvo karate – Ivan Kvesić u subotu za broncu, Anđelo u repesažu

Foto: fah

Aktualni svjetski prvak Ivan Kvesić u subotu će se boriti za brončanu medalju u kategoriji do 84 kg na 54. europskom prvenstvu u karateu, koje se održava u španjolskom gradu Guadalajari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvesić je u 1. kolu bio slobodan, u nastavku je uslijedio dvoboj s finalistom iz Madrida s prošlog SP-a koji tada nije odigran zbog ozljede ukrajinskog natjecatelja. Zbog toga je Ivanu posebno stalo pobijediti Valerija Čobotara u meču 2. kola Guadalajare u čemu je i uspio, ostvarivši pobjedu sa 3-1.

“Imam konačnu potvrdu zlata sa Svjetskog prvenstva. Zbilja sam imao težak ždrijeb sa suparnicima koji mi nikako ne odgovaraju”, rekao je aktualni svjetski prvak i europski doprvak iz Novog Sada u poluteškoj kategoriji.

Uspješnu seriju nastavio je pobjedama protiv Merisa Muhovića iz BiH sa 3-0, te Makedonca Berata Jakupija sa 2-0. Međutim u polufinalu ga je zaustavio Bjelorus Anton Isakau s minimalnih 1-0. Kvesić je u četiri dosadašnje borbe sva četiri puta pobijedio Bjelorusa, no Isakau je dočekao svoju priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U subotu treba dati sve od sebe i uzeti tu broncu. Svaka medalja je vrijedna”, naglasio je Ivan Kvesić, kojeg završni susret za brončano odličje u kategoriji očekuje za dva dana.

Samo su četiri sekunde dijelile su njegovog brata Anđela od polufinala kategorije + 84 kg. I on je na startu bio slobodan, potom je uzvratio Rusu Aleksanderu Pšenicinu koji je poveo, ali na kraju izgubio 4-2. U nastavku Anđelo je svladao i Portugalca Filipea Reisa sa 1-0.

U četvrtfinalu je Srbin Slobodan Bitević poveo 1-0, Anđelo je preokrenuo rezultat u vodstvo 2-1. U završnim sekundama obojica natjecatelja imala su po tri opomene i bili su na pragu diskvalifikacije. U tim trenucima naš natjecatelj nesvjesno je izašao s tatamija i diskvalifikacijom je Bitević izborio polufinale. Poslije i finale, pa Anđela očekuje večerašnji repasaž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imao sam sve u svojim rukama, nažalost četiri sekunde prije kraja napravio sam pogrešku. Večeras bi trebalo to nadoknaditi u repasažu”, razočaran je nakon još jednog nesretnog četvrtfinalnog poraza bio Anđelo Kvesić.

Ana Marija Bujas-Čelan (+68 kg) izgubila je od Ukrajinke Anastazije Stepaško sa 2-0. U posljednjim trenucima polufinala Stepaško je izgubila, a naša karatistica zbog toga nije dobila novu prigodu u repasažu.

Neočekivani poraz Enesa Garibovića na statu natjecanja u kategoriji do 75 kg. Nakon što je bio slobodan u 1. kolu, izgubio je od malo poznatog Litavca Remigijusa Jurgilaitisa 4-3, a Sadea Bećirović (-68 kg) oprostila se porazom od Ruskinje Viktorije Isaeve s 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pojedinačnim katama turnir se održao prema novom sustavu bodovanja, bez dosadašnjih zastavica, odnosno sudačkih odluka na taj način. Tomislav Stolar na kraju – 15, ispao je u osmini finala, a Vlatka Kiuk zabilježila je 21. mjesto.

Danas još nastupa petero hrvatskih predstavnika, a EP u Španjolskoj završava u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.