Europsko prvenstvo klizanje: Samodurova bolja od Zagitove

Foto: fah

Ruskinja Sofija Samodurova osvojila je naslov europske prvakinje u klizanju na EP koje se održava u Minsku, a to tog je uspjeha stigla sjajno odrađenim slobodnim programom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada, 16-godišnja Samodurova je za svoju izvedbu u slobodnom programu dobila čak 140.96 bodova i s ukupno 213.84 bodova pretekla svoju vršnjakinju i sunarodnjakinju Alinu Zagitovu, vodeću nakon kratkog programa.

No, braniteljica naslova europske prvakinje i olimpijska pobjednica iz Pjongčanga prošle godine Zagitova je podbacila u slobodnom programu, ona je za svoju izvedbu dobila 123.34 bodova, što je bio četvrti rezultat te faze natjecanja pa se sa 198.34 bodova morala zadovoljiti srebrom.

Broncu je osvojila Finkinja Viveca Lindfors sa 194.40 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na EP u Minsku nastupila je i hrvatska predstavnica Hana Cvijanović koja je zauzela 34. mjesto od 36. natjecateljica u kratkom programu te nije izborila nastup u slobodnom programu među 24 najbolje.

REZULTATI:
1. Sofija Samodurova (Rus) 213.84
2. Alina Zagitova (Rus) 198.34
3. Viveca Lindfors (Fin) 194.40
4. Stanislava Konstantinova (Rus) 189.72
5. Laurine Lecavelier (Fra) 180.05
6. Alexia Paganini (Švi) 179.90

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.