Monaco vratio Jardima na trenersko mjesto

Foto: fah

Francuski nogometni velikan Monaco, koji se trenutačno nalazi na pretposljednjem mjestu prvenstvene ljestvice, u petak je na mjesto trenera vratio portugalskog stručnjaka Leonarda Jardima, kojemu je uručio otkaz početkom listopada prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jardim je dobio otkaz nakon 9. kola jer je Monaco u tom trenutku imao samo šest osvojenih bodova, a na njegovo je mjesto doveden bivši napadač Monaca i francuske reprezentacije Thierry Henry kojemu je to bio prvi samostalni trenerski posao.

Pod Henryjevim vodstvom nije bilo pomaka nabolje, Monaco je u 12 utakmica osvojio samo devet bodova, u posljednjih pet kola samo dva, a prošloga je vikenda doživio katastrofu izgubivši na svom terenu od Strasbourga sa 1-5.

Jardim, koji je vodio Monaco od 2014. do 2018. godine, preuzet će vođenje momčadi od sljedećeg tjedna dok će u subotnjem gostovanju kod izravnog konkurenta za ostanak Dijona momčad voditi v.d. trenera Franck Passi. Uoči te utakmice 18. Dijon ima dva boda više i utakmicu manje od Monaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jardim je s Monacom potpisao ugovor do 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.