Europsko prvenstvo, odbojka na pijesku: Zlato za Talijane i Njemice

Foto: fah

Talijani Paolo Nicolai i Daniele Lupo obranili su naslov europskih prvaka u odbojci na pijesku nakon što su u finalu prvenstva održanog u latvijskom gradu Jurmala pobijedili domaće igrače Aleksandrsa Samoilovsa i Janisa Smedinsa 2-0 (16, 21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za talijanski par ovo je treća europska kruna nakon što su slavili i 2014. godine, a lani su bili i srebrni na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

U ženskoj konkurenciji naslov su osvojile njemačke odbojkašice Nadja Glenzke i Julia Grossner koje su u borbi za zlato pobijedile Čehinje Kristynu Kolocovu i Michalu Kvapilovu sa 2-1 (-15, 17, 11).

REZULTATI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUŠKI:

Finale: Paolo Nicolai/Daniele Lupo (Ita/2) – Aleksandrs Samoilovs/Janis Smedins (Lat/4) 2-0 (16, 21);
Za 3. mjesto: Alexander Brouwer/Robert Mta/Meeuwsen (Niz/6) – Dries Koekelkoren/Tom van Walle (Bel/11) 2-1 (17, -17, 11);

ŽENE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale: Nadja Glenzke/Julia Grossner (Njem/9) – Kristyna Kolocova/Michala Kvapilova (Češ/5) 2-1 (-15, 17, 11);
Za 3. mjesto: Chantal Laboureur/Julia Sude (Njem/1) – Kinga Kolosinska/Jagoda Gruszczynska (Polj/24) 2-1 (-17, 24, 8);

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.