Europsko prvenstvo u boksu: Hrvatski predstavnik Komadina izborio 2. kolo, porazi Prtenjače i Čalića

Prvog dana Europskog prvenstva u boksu od trojice hrvatskih predstavnika samo je Matteo Komadina u kategoriji do 60 kg izborio 2. kolo, dok su Stipan Prtenjača (do 64 kg) i Marko Čalić (do 91 kg) završili nastup u bugarskom Samokovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matteo Komadina je jednoglasnom odlukom sudaca svladao češkog predstavnika Hmajaka Aperjana. U 2. kolu Komadina će u utorak boksati protiv Armenca Samvela Barseghjana.

Stipan Prtenjača bio je blizu tome da se pridruži Komadini, ali ga je lošiji dojam iz prve runde odveo u poraz na bodove od Mađara Mihaija Georgiana Nyekija. Dvojica od trojice bodovnih sudaca dodijelili su pobjedu mađarskom borcu, a jedan je presudio u korist hrvatskog boksača.

Puljanin Marko Čalić u kategoriji do 91kg jednoglasnom je odlukom sudaca poražen u okršaju s gruzijskim teškašem Levanom Guledanijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanjin Pol Vrgoč u kategoriji do 75kg će boksati u subotu protiv Slovenca Bakovića, dok su naši glavni aduti Filip Hrgović (preko 91kg) i Hrvoje Sep (do 81kg) slobodni u prvom kolu. Hrgović će u nedjelju za suparnika imati boljeg iz ogleda Irca Gardinera i Delalića iz BiH, a Sep će u ring tek u utorak protiv Španjolca Camacha Fernandeza ili Francuza Abdourachidova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.