Svjetsko prvenstvo: Plantić i Komadina startali pobjedama

Foto: fah

Hrvatski boksači Matteo Komadina (63.5 kg) i Luka Plantić (80 kg) uspješno su startali na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komadina (27) je u dvoboju 1. kola podijeljenom odlukom sudaca s 4-1 svladao Korejca Jongseunga Leeja, dok je Plantić (24) u poluteškoj kategoriji uvjerljivom pobjedom 5-0 dominirao protiv neiskusnijeg slovenskog reprezentativca Gregora Starašiniča.

Naš veliki adut, olimpijac Luka Plantić (24) boksao je opušteno i kontrolirao je meč od prvog do posljednjeg udarca gonga.

– Boksao sam taktički, tako da se ne potrošim previše, jer ti prvi mečevi su mi dosad znali odnijeti nepotrebno puno energije. Boksao sam sve kako smo trener i ja zamislili, a za subotu ćemo proučiti kako se taktički postaviti protiv Bjelorusa i idemo po novu pobjedu, kazao je Luka Plantić kojeg u subotu u 16-ini finala čeka Bjelorus Alakseij Alfiorauj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komadina je kontrolirao nezgodnog Leeja, krotio ga snažnim lijevim krošeima i zadnjim direktima, a u finišu 1. runde nakon novog snažnog zadnjeg direkta prisilio žustrog Korejca na brojanje.

Matteo je nastavio s dominacijom i u drugoj rundi i stekao praktički nedostižnu prednost. Lee je u trećoj krenuo u totalni juriš, na sve ili ništa, Komadina je treću rundu izgubio, no oporavio se na vrijeme, sačuvao prednost i zasluženo upisao veliku pobjedu. Sljedeći protivnik u šesnaestini finala u subotu 30. listopada bit će mu vrlo kvalitetni Ukrajinac Denis Pesotski.

– Izuzetno sam zadovoljan svojom borbom, bila je teška borba protiv Južnokorejca i dao sam sve od sebe. Čeka mu Ukrajinac u subotu, isto tako dat ću sve što mogu i nadam se najboljem mogućem ishodu, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.