Hrvatski boksač Luka Plantić u drugom krugu OI u Tokiju: Presudila treća runda

Foto: snimka zaslona

Neumorni hrvatski boksač Luka Plantić u svojoj prvoj borbi na ovim Olimpijskim igrama stigao je do prve pobjede, ali u vrlo teškoj borbi i to zhvaljujući posljednoj trećoj rundi. Plantić je do pobjede protiv Jordanca Odaija Riyada Adela Al Hindawija u dvoboju poluteške kategorije došao podijeljenom sudačkom odlukom (3-2). Tako se Luka pridružio Nikolini Ćaćić u drugom kolu boksačkog olimpijskog turnira. Ipak, njegov je put do 2. kola bio daleko teži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj je rundi Plantić bio dosta suzdržan te su suci prvu rundu bodovali (2-3) u korist jordanskog boksača. U drugoj su rundi suci nagradili (3:2) Luku Plantića i njegovu veću aktivnost, dok se Al Hindawi ograničio na protunapade. Ukratko kalkulirao je.

U trećoj je rundi, kako smo već spomenuli, sve riješeno, borcima je ponestalo snage, no hrvatski je boksač za nijansu bio bolji i ta je nijansa presudila i kod sudaca, Plantić je bio agresivniji i suci su to nagradili bodovima.

Podsjetimo,ruski i alžirski bodovni suci su sve tri runde dali prednost Plantiću, Marokanac i Korejac su na isti način bodovali borbu u korist jordanskog boksača. Prevagu je donio argentinski sudac, koji je u prvoj rundi prednost dao Al Hindawiju, no zato je drugu i treću dao hrvatskom borcu koji je tako dobio priliku nastaviti put prema olimpijskoj medalji, iako će za medalju svakako trebati malo popraviti svoju izvedbu u ringu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu 28. srpnja, u 13:12 sati po srednjoeuropskom vremenu, Hrvata čeka 26-godišnji Meksikanac Rogelio Romero Torres koji je bio slobodan u prvom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.