EYOF: Biciklisti završili svoj nastup

Foto: fah

Hrvatski biciklist Carlo Jurišević (15) zauzeo je 38. mjesto na cestovnoj utrci na 72 km na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u mađarskom Gyoru, dok je naš drugi predstavnik Fran Miholjević (14) odustao zbog problema s biciklom nakon pet kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurišević, koji je kao i Miholjević, član biciklističkog kluba Rijeka, prošao je ciljem u skupini iza vodeća četiri biciklista s rezultatom 1:37:54.

“Zadovoljan sam kako sam odvozio. Staza nije bila zahtjevna, ali je bila iznimno brza. Moj prosjek je bio 44 km/h što je za naš uzrast dosta brzo. Tijekom utrke je bilo dosta padova, a u samoj završnici je došlo do pada zbog čega sam morao zakočiti i zbog toga sam izgubio dosta mjesta,” kazao je Jurišević.

Utrku su obilježili brojni padovi i odustajanja, a nažalost odustao je i naš drugi predstavnik Fran Miholjević, sin našeg proslavljenog bicikliste Vladimira Miholjevića. Fran je morao odustati nakon što mu je na petom kilometru staze jedan od biciklista udario u prednji kotač i slomio žbicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razočaran sam zbog odustajanja. Bio sam u vodećoj skupini i izbjegao sam prvi pad, ali mi je na rotoru jedan od biciklista slomio žbicu, nakon čega sam morao odustati.”

Naše mlade biciklističke nade na EYOF-u je vodio prvi čovjek Toura of Croatia, te sportski direktor momčadi Bahrain Merida Vladimir Miholjević.

“Razočaran sam i idemo kući nezadovoljni jer su naši biciklisti potpuno ravnopravni s ovim biciklistima na cestovnim utrkama, posebice na zahtjevnijim stazama, ali što se može,” kazao je Miholjević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlato je osvojio Talijan Andrea Piccolo (1:37.02) koji je nadmudrio trojicu Rusa i na koncu slavio u završnom šprintu. Drugi je bio Rus Vlas Šičkin (1:37:02), a treći njegov sunarodnjak Vjačeslav Polozov (1:37.02).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.