FA kup: Jelavić zabio za pobjedu Bilićeva West Hama

Foto: Steindy

U 3. kolu engleskog FA kupa u subotu je Bilićev West Ham na svom terenu pobijedio drugoligaša Wolverhampton Wandererse sa 1-0, te se je plasirao u daljnje natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednički gol za “čekičare” zabio je hrvatski napadač Nikica Jelavić u 85. minuti na asistenciju Andyja  Carrolla, koji je ušao u igru 15 minuta ranije.

Vodeći klub Premier lige Arsenal dočekao je pretposljednji Sunderland  i slavio je 3-1, iako su gosti u 16. minuti poveli. No, pogocima Joela Campbella (26), Aarona Ramseyja (72) i Oliviera Girouda (76)  “topnici” su osigurali prolazak u sljedeći krug.

Manchester City je u gostima dobio Norwich sa 3-0, a bivši Dinamovac Ivo Pinto, koji je u petak pojačao Norwich, nije bio u sastavu.  Za Manchester City strijelci su bili Kun Agüero (16), Kelechi Iheanacho (31) i Kevin De Bruyne (78).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjeplasirani sastav Premier lige Aston Villa upisala je 16 utakmicu bez pobjede, protiv četvrtoligaša Wycombe Wanderersa odigrala je 1-1 u gostima, pa će bivši europski prvaci kasnije ovoga mjeseca na svom treenu imati priliku izboriti prolaz.

Bez svoja dva najbolja igrača Xherdana Shaqirija i Marka Arnautovića Stoke City jedva je uspio izbaciti trećeligaša Doncaster Rovers, pobijedivši 2-1, a strijelci su bili Peter Crouch (15) i Jon Walters (57).

Southampton je kod kuće izgubio od Crystal Palacea sa 1-2, a pobjednički gol zabio je Wilfried Zaha u 69. minuti. Newcastle, koji se bori za opstanak u Premier ligi, nadao se da će u FA kupu imati više sreće, ali poraženi su kod Watforda  0-1, a gol im je zabio Troy Deeney  (44).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki europski prvak Nottingham Forest, koji se natječe drugoj ligi, svladao je bivšeg premierligaša Queens Park Rangers sa 1-0.

U petak je četvrtoligaš Exeter City uspio na svom terenu odigrati 2-2 protiv velikana Liverpoola, pa će ova dva sastava još jednom odmjeriti snage na Anfieldu kasnije ovoga mjeseca. Domaći su vodili sa 1-0 i 2-1 pogocima Nicholsa (9) i Holmesa (45+1), no ponovljenu utakmicu Liverpoolu su osigurali Sinclair (12) i Smith (73). Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren zbog ozljede nije igrao za Liverpool.

REZULTATI:
Arsenal                   – Sunderland                    3-1
Birmingham City (II)      – AFC Bournemouth               1-2
Brentford (II)            – Walsall (III)                 0-1
Bury (III)                – Bradford City (III)           0-0
Colchester United (III)   – Charlton Athletic (II)        2-1
Doncaster Rovers (III)    – Stoke City                    1-2
Eastleigh (V)             – Bolton Wanderers (II)         1-1
Everton                   – Dagenham & Redbridge (IV) 2-0
Hartlepool United (IV)    – Derby County (II)             1-2
Huddersfield Town (II)    – Reading (II)                  2-2
Hull City (II)            – Brighton and Hove Albion (II) 1-0
Ipswich Town (II)         – Portsmouth (IV)               2-2
Leeds United (II)         – Rotherham United (II)         2-0
Middlesbrough (II)        – Burnley (II)                  1-2
Northampton Town (IV)     – Milton Keynes Dons (II)       2-2
Norwich City              – Manchester City               0-3
Nottingham Forest (II)    – Queens Park Rangers (II)      1-0
Peterborough United (III) – Preston North End (II)        2-0
Sheffield Wednesday (II)  – Fulham (II)                   2-1
Southampton               – Crystal Palace                1-2
Watford                   – Newcastle United              1-0
West Bromwich Albion      – Bristol City (II)             2-2
West Ham United           – Wolverhampton Wanderers (II)  1-0
Wycombe Wanderers (IV)    – Aston Villa                   1-1
Petak –
Exeter City (IV)          – Liverpool                     2-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.