Fatalistički komentar Jurice Vranješa: ‘Moramo biti zabrinuti, nakon Eura odlaze Modrić, Dalić…’

Foto: fah

Hrvatska nogometna repreznetacija poražena je na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo od Slovenije (1:0). Poraz je to koji nitko u Hrvatskoj nije očekivao s obzirom na evidentnu razliku u kvaliteti u korist Vatrenih, no ponovno smo dočekali poraz koji će nam nedvojbeno zakomplicirati život u kvalifikacijama. Hrvatska više nema puno manevarskog prostora. Pobjeđivati se mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz Vatrenih, a uoči utakmice protiv Cipra na Rujevici, komentirao je bivši Vatreni, Jurica Vranješ, koji ima 28 nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Zanimljiv je njegov komentar, posebno u kontekstu onoga što dolazi poslije kvalifikacija, koje jednostavno, s obzirom na kvalitetu, moramo uspješno apsolvirati. Doduše Vranješ implicira da će se Luka Modrić nakon Eura oprostiti od Vatrenog dresa, a zasad nema potvrde da će se to doista i dogoditi. Očekuje se da bi Luka Modrić u Vatrenom dresu mogao ostati do SP-a u Kataru iduće godine.

”Moramo biti zabrinuti za ove kvalifikacije, moramo biti zabrinuti za Euro, a ponajviše moramo biti zabrinuti za ono što slijedi nakon Eura. Jer, što će biti kad neće biti Luke Modrića? Mi nemamo igrača koji ga može zamijeniti, niti kao lidera momčadi, niti kao igrača. Što nam se trenutačno događa, zašto smo zaredali porazima, pa i protiv reprezentacije Slovenije, koja je ipak kvalitativno slabija?

Pa, nekako držim da je možda došlo do određenog narušavanja atmosfere u momčadi. Mladi igrači, ako ih izbornik ne stavi u udarnu postavu, noseve spuštaju dolje. To svakako ima utjecaj na kompletnu reprezentaciju, na njihov govor tijela. Velim, najveći problem će nastati nakon Eura, jer držim da će otići Modrić, vjerojatno i Dalić, Lovren, Vida i Perišić su već u godinama, doći će do smjene generacija, neće to ići tako lako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovaj Euro koji je pred nama predmnijevam da će ova generacija željeti ostaviti još neki trag nakon Rusije. Međutim, što ako krene loše, ako krene onako kako nismo planirali? Mi smo naviknuli na top rezultate, a sada ih nema. Situacija nije uopće idealna, upali smo u gubitničku seriju, a ima tu još jedan problem.

Svi nas gledaju kao finaliste Svjetskog prvenstva, svima smo crvena krpa. A najveći problem bit će ako se nećemo više plasirati ne velika natjecanja, onda bi se sve moglo raspasti”, piše pomalo fatalistički Jurica Vranješ, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.