Fed Cup: Hrvatske tenisačice u Tallinnu svladale i Šveđanke

Foto: fah

Na isti način na koji su prvog dana natjecanja Euro-afričke skupine 1 Fed Cupa u Tallinnu svladale Sloveniju, hrvatske tenisačice su u 2. kolu s identičnih 2-1 svladale Švedsku te se uoči posljednjeg kola i dvoboja s Mađaricama nalaze na vrhu ljestvice svoje grupe s dvije pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju pobjede nad Mađarskom Hrvatska će izboriti mjesto u subotnjem razigravanju za plasman u doigravanje za ulazak u Svjetsku skupinu 2, gdje mogu i u slučaju minimalnog poraza od Mađarica sa što većim brojem osvojenih setova, pod uvjetom da Švedska ne pobijedi Sloveniju s maksimalnih 3-0.

Prvi bod našoj reprezentaciji u srazu sa Šveđankama donijela je 18-godišnja Lea Bošković (WTA 763.) koja je kao naša druga igračica svladala 23-godišnju Corneliju Lister (WTA – 418.) sa 6-4, 3-6, 7-5. Švedsku je u igru vratila njihova najbolje rangirana igračica na ovom turniru Rebecca Peterson (WTA – 137.) svladavši našu Tenu Lukas (WTA – 320.) sa 6-2, 6-1.

Propušteno u pojedinačnom dvoboju Lukas je nadoknadila osiguravši ukupnu pobjedu u paru s Darijom Jurak. Sa 7-5, 7-6 (5) svladale su švedsku kombinaciju Lister – Cabaj Awad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju skupine C Mađarska je sa 2-1 svladala Sloveniju, a da su pobjedu odnijele Slovenke, Hrvatska bi već u četvrtak imala osigurano prvo mjesto u skupini, bez obzira na ishode posljednjeg kola.

Nakon dva odigrana meča Hrvatska vodi u skupini C s učinkom 2-0, Mađarska i Švedska imaju 1-1, a Slovenija 0-2.

U petak će Hrvatska igrati protiv Mađarske za prvo mjesto koje vodi u razigravanje s najboljom reprezentacijom grupe B, u kojoj će se za prvo mjesto boriti Velika Britanija, predvođena s Johannom Kontom i Heather Watson, te domaćin turnira Estonija, čija je prva igračica Anett Kontaveit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.