(VIDEO) Barcelona na krilima Rakitića i Coutinha preko Valencije do finala Kupa kralja i Seville

Foto: fah

Nogometaši Barcelone svladali su četvrtak navečer Valenciju na Mestalli sa 2-0 (0-0) te s ukupnih 3-0 izborili mjesto u finalu španjolskog Kupa kralja, a hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić bio je strijelac drugog pogotka kojim je zapečatio prolaz svoje momčadi u borbu za još jedan trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Urugvajac Luis Suarez bio je asistent kod oba Barcelonina pogotka u uzvratnoj polufinalnoj utakmici. Prvo je u 49. minuti prošao lijevom stranom i idealno poslužio Philippea Coutinha, koji je ušao u drugom poluvremenu, a novopridošli igrač u svlačionicu Katalonaca smireno je sa desne strane pogodio suprotni kut Valencijinih vrata.

U 82. minuti Suarez je osjetio nesigurnost kod obrambenih igrača domaće momčadi, ukrao im loptu na 30-ak metara od gola i nesebično poslužio Ivana Rakitića koji je ostao sam u sredini. Rakitić je mirno primio loptu i s ruba kaznenog prostora precizno pogodio donji desni kut Valencijina gola za konačnih 2-0.

Barcelona će za 30. trijumf u ovom natjecanju boriti protiv Seville, koja je u polufinalu izbacila Leganes s ukupnih 3-1. Finalna utakmica bit će odigrana 21. travnja. Grad koji će biti domaćin finala, kao i stadion na kojem će utakmica biti odigrana, još uvijek nisu određeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barceloni će to biti 40. finale, dok će Sevilla tražiti put prema svom šestom trijumfu u devetom finalu. Andalužani su posljednji put osvojili ovaj trofej 2010. godine, kad su u finalu odigranom na Camp Nou nadigrali madridski Atletico, dok su prije dvije godine u finalu poraženi baš od Barcelone (2-0) u dvoboju odigranom na stadionu Vicente Calderon u Madridu.

Barcelona će igrati u petom uzastopnom finalu, a posljednji put su poraženi 2014. kad ih je u finalu nadigrao Real Madrid (2-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.