Federer protiv Đokovića riskirao pogoršanje ozljede: ”Ja sam vjerovao u svojih 3% šansi i zato sam riskirao”

Foto: fah

Kako smo već pisali srpski tenisač Novak Đoković u polufinalu Australian Opena pobijedio je ozlijeđenog Rogera Federera 3:0 u setovima, bilo je 7:6, 6:4, 6:3.  Drama u meču odvijala se tek u prvom setu, bilo je vidljivo da Federer nije bio spreman za polufinale te da se tijekom meča protiv Đokovića zbog problema u leđima teško kretao.  Švicarac je to i sam priznao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam imao ništa za izgubiti, a on je mogao sve. Svašta se može dogoditi, što smo viđali i ranije. Ja sam vjerovao u svojih 3% šansi protiv njega i zato sam riskirao. To je funkcioniralo na početku, ali nažalost nisam mogao servisom završiti set, za što krivim sebe. A protiv njega je uvijek teško vratiti se u meč”,  kazao je nakon poraza u polufinalu na tiskovnoj konferenciji Roger Federer.

Švicarac je osjetio i bolove u preponama, što se također odrazilo na njegovo kretanje. Teško je protiv Đokovića dobiti meč i kad ste potpuno spremni, a kamoli ako ste ispod pedeset posto svojih mogućnosti. Federer je ipak izašao na teren i tako riskirao pogoršanje ozlijede.

“Prije meča protiv Sandgrena bio sam na magnetskoj rezonanci, a onda sam bio na masažama i tretmanima. Na zadnjem treningu sam odlučio da ću igrati, pa ako boli – boli”, objasnio je najbolji tenisač svijeta svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega, a s obzirom da je ipak s 38 na leđima dogurao do polufinala i da je u prvom setu u polufinalu bio više nego ravnopravan spremnom i mlađem Đokoviću Federer je zadovoljan učinjenim ove sezone u Australiji.

“Da budem iskren, jako sam zapravo zadovoljan sa svime. Igrao sam ok, mogao sam i bolje, ali i puno lošije. Da nisam igrao bilo bi još gore i to bi mi bilo prvi put na nekom Grand Slam turniru. Kada sam publici na finalu ATP Finalsa morao objašnjavati da ne mogu igrati, to mi je bilo najgore. Zato mi je draže da je ovako završilo.”

Je li ovo posljednji Australian Open Rogera Federera?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odgovor je isti kao i prošle godine. Ne znam. Generalno se osjećam dobro, pa sam zato optimističan. Ali sezona je još mlada i puno se toga može dogoditi.”

Vjeruje je li iskusni Švicarac da još uvijek može osvojiti poneki Grand Slam turnir?

“Da, vjerujem u to. Sa svojom igrom i formom mislim da mogu to napraviti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.