Ministrica Bedeković o odbijanju homoseksualnog para: ‘CZSS je donio rješenje u skladu sa svojom nadležnosti’

Foto: Fah; fotomontaža: narod.hr

“Presudu Upravnog suda ministarstvo je proslijedilo na postupanje Centru za socijalnu skrb, a on je donio rješenje u skladu sa svojom nadležnosti. Ministarstvo rješenje nije zaprimilo, to je rješenje koje je donio centar”, izjavila je ministrica socijalne skrbi Vesna Bedeković novinarima nakon sjednice Vlade, povodom odbacivanja zahtjeva za obavljanje udomiteljstva koji je podnio homoseksualni par Ivo Šegota i Mladen Kožić.

“Centar za socijalnu skrb je autonoman. Ne mogu komentirati rješenje i ulaziti u njegovu nadležnost”, dodatno je poručila ministrica.

> U ime obitelji: Nedopustivo je da se djecu bez roditelja iskorištava za nametanje LGBT ideologije i/ili političko razračunavanje

> Ordo Iuris: ‘Centar za socijalnu skrb na prvo mjesto stavio je zaštitu prava djeteta – ne postoji pravo na roditeljstvo za istospolne parove’

> Nakon pritisaka na CZSS zbog Severine: Benčić kazneno prijavila ravnateljicu zbog homoseksualnog para

Podsjetimo, homoseksualni par, Ivo Šegota i Mladen Kožić, žalio se Ministarstvu za demografiju, koje je potvrdilo odluku Centra, a zatim je pokrenuo upravni spor. Upravni sud je krajem prošle godine donio presudu kojom poništava rješenja Ministarstva i Centra te predmet vraća na ponovni postupak.

Centar za socijalnu skrb Zagreb donio je odluku kojom je ponovno odbijen zahtjev istospolnom paru iz Zagreba za udomljavanjem djece – dosljedno poštujući Ustav RH, zakone i europske konvencije, a posebno zaštitu prava djeteta.

Pravni stručnjaci Zaklade za pravnu kulturu Ordo Iuris predmetnu presudu trenutno analiziraju i smatraju da je pravno manjkava.

“Odluka Centra u ponovljenom postupku je vrlo značajna obzirom da je donijeta u vrijeme nesmiljene medijske kampanje LGBT udruga koje koriste istospolni dvojac iz Zagreba, te njihovu navodnu želju za udomljavanje djece, ne bi li na taj način zaobilaznim putem, mimo pozitivnih zakonskih propisa ostvarili prava koja im ne pripadaju”, upozorili su iz Zaklade.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr