FIFA kaznila Hrvatski nogometni savez, ali ne zbog Lovrenova pjevanja domoljubnih pjesama kako su se neki mediji nadali

Foto: fah

Disciplinska komisija Fife donijela je odluku o kazni Hrvatskom nogometnom savezu zbog ponašanja nekolicine pojedinaca prije utakmice za treće mjesto Svjetskog prvenstva u Katru protiv Maroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je kažnjen s 5.000 švicarskih franaka zbog neprimjerenog ponašanja nekolicine pojedinaca (korištenje transparenata neprimjerenog sadržaja) prije utakmice protiv Maroka, odigrane 17. prosinca, objavio je Hrvatski nogometni savez.

> Srbi razočarani jer FIFA nije pokrenula istragu protiv HNS-a zbog domoljubnih pjesama nego zbog navijačke zastave

Mediji napadali Lovrena

Podsjetimo, mediji su tvrdili kako je Fifa pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog pjevanja domoljubnih pjesama, ali krovna svjetska nogometna agencija navodi “spornu” zastavu.

Mediji su se referirali na videosnimku, koja se pojavila na društvenim mrežama, gdje hrvatski nogometaši, slaveći pobjedu protiv Maroka u utakmici za treće mjesto, pjevaju “pjesme s nacionalističkim prizvukom“. Jedan od igrača koji se pojavljuje na videosnimci je Dejan Lovren koji je za AFP izjavio da su u pitanju ”domoljubne pjesme“ koje jedino ističu „ljubav prema svojoj zemlji“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Srpski mediji likuju:Lovrena je ustaški pozdrav koštao glave, zato ga je potjerao Zenit

Naravno, a s obzirom na hajku koju vode već tjednima zapravo, u ”našim medijima” posebno se potenciralo ime Dejana Lovrena, jednog od najboljih hrvatskih reprezentativaca s nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Katru na kojem je Hrvatska osvojila sjajno treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.