Srpski mediji likuju: ‘Lovrena je ustaški pozdrav koštao glave, zato ga je potjerao Zenit’

Foto: Drago Sopta/HNS

Branič Dejan Lovren napustio je ruski Zenit i prešao u Lyon, za koji je ranije nastupao od 2010. do 2013. godine, a transfer hrvatskog reprezentativca popratio se i u srpskim medijima, koji kao i obično vide urotu. Iako je Lovren sjajno igrao na Svjetskom prvenstvu u Katru, srbijanski mediji povezuju njegov odlazak iz Zenita s ‘ustaštvom’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode tako da iza transfera stoji “politička pozadina”, odnosno da su Lovrena iz Rusije potjerala događanja nakon osvojene brončane medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Navodno tako uski prvak nije oprostio pjevanje “Lijepa li si” Marka Perkovića Thompsona, ali i uzvika “Za dom spremni”, koji je viknuo dok je slavio broncu u kafiću reprezentativnog kolege Marcela Brozovića.

“Ustaški pozdrav otjerao Lovrena iz Zenita: Ruski mediji se bavili kontroverznim Hrvatom, kažu da je platio danak zbog nacizma”, piše Kurir.

“HRVATSKI NACIZAM ZGROZIO RUSE: Otkriveno zbog čega je Lovren NAJUREN iz Zenita!”, navodi Republika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informer piše: “RUSI OTJERALI HRVATA JER JE VELIČAO UBIJANJE SRBA! Zenit ne prašta, Lovren skupo platio slavlje uz sramotne pjesme!”

“Hrvatski reprezentativac Lovren prinuđen napustiti Rusiju zbog ustaškog pozdrava na slavlju poslije Mundijala u Katru”, navodi Danas.

Nije prvi put da se bune

Srbijanski mediji ponovno su se pobunili, ali i u Hrvatskoj možemo čuti glasove koji jednako odjekuju u nekim političkim strankama i medijima, a protiv pjevača koji slavi domoljublje. Nasuprot tome hrvatsku reprezentaciju hvali cijeli svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto Thompson smeta velikosrbima?

Thompson velikosrbima dodatno smeta i zbog najpopularnije budnice iz Domovinskog rata ‘Bojna Čavoglave’, pjesme koja je probudila nadu, podizala moral i oživljavala optimizam ne samo nenaoružanim hrvatskim braniteljima već i svima koji su u skloništima strahovali za svoj život pod najezdom teške artiljerije, bombi, “krmača” i drugih ubojitih sredstava neprijateljske JNA – kojoj se isticala crvena zvijezda petokraka na kapama, zrakoplovima, tenkovima – u suradnji s paravojnim postrojbama Srba u Hrvatskoj.

Neslužbena himna Vatrenih

Pjesma o kojoj pišu – ‘Lijepa li si’ – inače je neslužbena himna hrvatske nogometne reprezentacije, pjevaju je i hrvatski dužnosnici, pušta se u svim institucijama Republike Hrvatske, u različitim prigodama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.