FIFA svjetsko prvenstvo klubova: Real kreće ka trećoj uzastopnoj tituli

Foto: fah

U srijedu u Abu Dhabiju započinje 15. FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, a veliki favorit je Real Madrid, koji želi treći uzastopni naslov najboljeg kluba na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski prvak Real s Lukom Modrićem i argentinski River Plate, koji je u nedjelju u Madridu osvojio južnoamerički naslov pobjedom nad Boca Juniorsima, trebali bi se, prema prognozama, sučeliti u velikom finalu 22. prosinca na Zayed Sports City Stadium u Abu Dhabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Prvenstvo kontinetalnih prvaka započet će u srijedu pretkolom između prvaka UAE-a Al Aina, kojeg vodi Zoran Mamić, i oceanijskog prvaka Team Wellingtona iz Novog Zelanda. Pobjednik tog meča sučelit će se u četvrtfinalu afričkom prvaku Espérance Tunisu za prolaz u polufinale i susret s River Plateom 18. prosinca, dok će u drugom četvrtfinalu igrati meksička Chivas Guadalajara i pobjednik Azijske lige prvaka japanski Kashima Antlers, a nagrada za pobjednika je susret s Real Madridom 19. prosinca.

Real je naslove svjetskog klupskog prvaka u ovom formatu osvajao 2014., 2016. i 2017. godine, a zadnjih pet izdanja pripala su europskom prvaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.