Financijska strana priče: Dobre strane eventualnog odlaska Lionela Messija iz Barcelone…

Foto: fah

Nakon što je Lionel Messi zatražio odlazak iz Barcelone u Kataloniji se samo o tome govori. Nema sumnje eventualni odlazak najveće zvijezde pogodit će navijače jednog od najvećih klubova svijeta, no ima to i svoje ne tolike loše strane. Prema pisanju dijela španjolskih medija, koji su analizirale te ”dobre strane” eventualnog Messijevog odlaska, financijski bi Barcelona itekako profitirala i stekla financijsku stabilnost koja bi joj u doglednoj budućnosti pomogla da obnovi klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u igri za dovođenje Lionela Messija su Manchester City, Inter, Chelsea, PSG, pa čak u nekim kombinacijama, malo izglednim, i Real. Navodno je City poslao konkretnu ponudu za Argentinca, 150 milijuna eura, plus dvojica nogometaša. Zasad se rasplet ne nazire, no, što ako Messi doista ode?

U prvi će mah biti puno bijesa od strane domaćih navijača, no s vremenom bi se, pišu neki španjolski portali, ”vidjeli plodovi” Naime, Messi ima ogromnu plaću od čak 70 milijuna eura godišnje, to je skoro deset posto svih plaća koje klub ima te bi sigurno u slučaju Messijevog odlaska došlo do velikog oslobađanja  proračuna.

No to nije sve, u Španjolskoj su porezi dosta veliki, na Messijevu plaću se plaća ogroman porez te je ukupna ušteda na njegovom eventualnom odlasku veća od 120 milijuna eura. Ako bi Messi otišao, ako bi Manchester City to dobro platio, Barcelona bi dobro zaradila za igrača koji je nogometni fenomen, ali koji ima 33 godine. Glede financijske strane Messijev odlazak bi se klubu itekako isplatio, dobro došao u ovo vrijeme korona krize. Nema sumnje da to financijski stručnjaci Barcelone jako dobro znaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se još tome doda da će se izvjesno je osloboditi i plaća Urugvajca Luisa Suareza od 23 milijuna eura godišnje, a koji je navodno blizu odlaska u PSG, Ivana Rakitića od 13 milijuna eura te još nekoliko nogometaša Barca će dobiti financijsku stabilnost koja bi joj itekako puno toga mogla donijeti u predstojećim vremenima kad se bude radila kompletna rekonstrukcija momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.