Formula 1: Hamiltonu pole position u Njemačkoj

Foto: fah

Aktualni svjetski prvak u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu ostvario je najbolje vrijeme kvalifikacija uoči nedjeljne Velike Nagrade Njemačke na stazi Hockenheim, jedanaeste utrke svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamilton je izborio četvrti ‘pole position’ ove sezone, te 87. u karijeri.

Britanac je ostvario vrijeme 1:11.767, drugi je bio Nizozemec Max Verstappen u Red Bullu (+0.346), a treći Hamiltonov momčadski kolega Finac Valtteri Bottas (+0.362)…

U Ferrariju neće po dobrome pamtiti ove kvalifikacije. Nijemac Sebastian Vettel je zbog problema na dovodu goriva morao odustati na početku kvalifikacija i startat će s posljednje pozicije. Problema je imao i Charles Leclerc koji je u drugom krugu kvalifikacija ostao bez plasmana, točnije zbog problema s bolidom nije niti uspio izaći na stazu i na koncu će startati s desetog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči utrke u Hockenheimu vodi Hamilton sa 223 boda, Bottas je drugi sa 184, Verstappen treći sa 136 bodova, a na četvrtom i petom mjestu su piloti Ferrarija Vettel (123) i Leclerc (120).

REZULTATI:
1. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) 1:11.767
2. Max Verstappen (Niz/Red Bull) + 0.346
3. Valtteri Bottas (Fin/Mercedes) 0.362
4. Pierre Gasly (Fra/Red Bull) 0.755
5. Kimi Raikkonen (Fin/Alfa Romeo) 0.771
6. Romain Grosjean (Fra/ Haas) 1.084
7. Carlos Sainz Jr. (Špa/McLaren) 1.130
8. Sergio Perez (Mek/Racing Point) 1.298
9. Nico Hulkenberg (Njem/Renault) 1.359…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.