(FOTO) Luda utrka Formule 1: Lewis Hamilton slavio 90. put, a utrku obilježili prekidi i kaos na stazi…

Foto: fah

Formula 1 uvijek može ponuditi spektakl, pa tako i u vrijeme korona krize. Naime, danas su ljubitelji Formule 1 mogli uživati u zaista fantastičnoj utrci za Veliku nagradu Italije u Mugellu na kojoj je očekivano slavio Britanac Lewis Hamilton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira što je pobjeda Hamiltona bila očekivana sama utrka ponudila je ipak bezbroj uzbuđenja. Dovoljno je reći kako smo gledali čak tri starta. Naime, u dva navrata je utrka prekidana zbog sudara, da bi na kraju tek 12 vozača uspjelo utrku završiti.  Već u prvom krugu smo na stazi svjedočili kaosu. Na startu je kasniji pobjednik Hamilton bio vrlo loš, što je iskoristio Bottas, koji je privremeno preuzeo vodstvo, no na kraju je na stazu moralo i sigurnosno vozilo budući da je Verstappen izletio sa staze te nije mogao nastaviti utrku.

Nakon što je sigurnosno vozilo izašlo u sedmom smo krugu gledali ”leteći start”, koji je izazvao još kaos. Naime, Magnussen je napravio ogromnu grešku, usporio je zbog čega se u njega zabio Giovinazzi. Deblji kraj izvukli su još Sainz, Latifi, Gasly i Ocon i oni nisu mogli nastaviti utrku. Donijeta je odluka da se utrka prekine, zbog čega su bolidi otišli u boks dok se staza nije očistila. Na drugom startu Britanac Lewis Hamilton je vratio prvo mjesto te je sigurno išao prema još jednoj pobjedi. No deset krugova prije kraja ponovno je crvena zastava označila prekid utrke budući da je sa staze izletio Stroll.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Nakon trećeg starta Hamilton je uspio zadržati prednost, na drugu se poziciju probio Ricciardo, no Bottas ga je brzo uspio prestići, to je uspjelo i Albonu, koji je izbio na treće mjesto. Albon se do kraja utrke borio i za drugu poziciju, međutim nije uspio. Hamilton je, kako smo već spomenuli, ponovno pobijedio te je tako nastavio dominaciju, na drugom je mjestu završio Bottas, na trećem Albon, dok je Ricciardo utrku okončao kao četvrti.  Na petom mjestu je utrku završio Perez iz Racing Pointa, u najboljih deset bili su još Norris, Kvyat, Leclerc, Vettel i Raikkonen. Bodove danas nisu uspjeli osvojiti Russell i Grosejan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.