(FOTO) Armada uz Oluju bakljadom slavi pobjedu protiv velikosrpskog agresora: ”Nema uzmaka, pale se baklje za heroje”

Krk, 04.08.2020 - Jedinstvenu posvetu hrvatskoj žrtvi u ratu Armada je napravila dan uoèi blagdana, 4. kolovoza, toèno u 21 sat, kada su bakljama i njihovim plamenom povezati Krk i primorsko kopno. foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ ik

Prije 25 godina na današnji dan u ranim jutarnjim satima krenula je oslobodilačka Vojno redarstvena operacija Oluja tijekom koje je Hrvatska vojska oslobodila od velikosrpskog agresora oslobodila okupirane dijelove Hrvatske. Nažalost, 25 godina nakon VRO Oluja jedan dio hrvatskih branitelja, bolje rečeno znakovlje jedne postrojbe HV-a, znakovlje HOS-a, u Kninu, barem u službenom protokolu, nije dobro došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom obrane Hrvatske od velikosrpskog agresora u razdoblju od 1991. godine do 1995. na području Primorsko-goranske županije poginula su 222 hrvatska branitelja. U čast njima na Krčkom mostu gore 222 baklje, koje su zapalili pripadnici Armade.

“Nema predaje! Počast poginulima ne dozvoljava odgodu, Ni zbog čega, kamo li zbog kiše!”, poručili  su iz  Kluba navijača Armada u odgovoru na upit može li loše vrijeme odgoditi ili otkazati bakljadu na Krčkom mostu. Navijači Rijeke, podsjetimo, od 2017. godine  odaju počast poginulim braniteljima iz Primorsko-goranske županije koji su položili živote za neovisnu Hrvatsku u Domovinskom ratu.

“Na današnji dan 1995. godine krenula je pobjednička Oluja. Kako bi bilo da je operacija odgođena jer su bile najavljene jako visoke temperature, da su odgodili akciju za neku vremenski ugodniju situaciju? Nema uzmaka, u 21 sat pale se 222 baklje za heroje iz Primorsko-goranske županije čiji su životi za našu slobodu ugašeni u Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velik je broj upita stigao posljednjih sati zadnjih sati o tome hoće li se održati tradicionalna Armadina bakljada. Razlog zabrinutosti vidi se golim okom, pogledom kroz prozor i najavama jače kiše nad Rijekom, pa tako i na području Kraljevice u terminu održavanja bakljade. Odgoda ne dolazi u obzir i nema predaje. Obucite se i krenite put Kraljevice, Oštra, Voza, Črinjševe”, prije bakljade poručili su iz Armade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.