(FOTO) Bayern pobjedom u Bremenu osigurao 30. naslov prvaka Njemačke, Lewandowski lovi rekord Gerda Müllera

Foto: fah

Nogometaši Bayerna svladali su večeras u Bremenu momčad Werdera 1:0 pogotkom Lewandowskog te su tako osigurali trideseti naslov prvaka Njemačke u svojoj povijesti. Osmi uzastopno.  Bayern je bez izgubljenog boda od povratka nogometa u Njemačkoj, a poslije pandemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Posve je očekivan ovaj rasplet situacije, Bavarci su bili toliko uvjerljivi da niti jednog trenutka nije u pitanje dolazio njihov naslov, posebno nakon trijumfa u Dortmundu, a večeras je stigla i službena potvrda.

Njemački je prvak odigrao vrlo dobar susret, no, nisu bili pretjerano efikasni, ipak, pogodak Roberta Lewandowskog iz 43. minute bio je dovoljan za 30. titulu. Naime, Bayern ima čak devet bodova više od Borussije Dortmund, potencijalnog kluba bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača. Nebitno je, dakle, kako će se sve razvijati do kraja i kako će Dortmund sutra igrati protiv Mainza.  Prvak se sada već zna.

Osvrnimo se malo i na briljantnu sezonu Roberta Lewandowskoh, koji je zabio, dosad, 31 gol te je uvjerljivo  prvi strijelac lige i dalje juri rekord legendarnog Gerda Mullera po broju golova u jednoj sezoni Bundeslige (40).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Perišić propustio je ovu utakmicu zbog lakše ozljede.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Večeras su u Bundesligi odigrana još tri susreta. Freiburg je svladao Herthu 2:1, Union Berlin je s 1:0 pobijedio Paderborn (Zolinski autogol u 27. minuti), dok je nešto ranije Borussia M’gladbach dobila Wolfsburg s 3:0. Spomenuti Paderborn je i službeno ispao iz Bundeslige, jer dva kola prije kraja ima nedostižnih osam bodova zaostatka za Werderom i Fortunom Dusseldorf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.