Novak Đoković u Zadru nije se sjetio da su srpski fašisti ubili djeda Luke Modrića

mediji
Foto: fah

Srpski tenisač, Novak Đoković, stigao je po prvi puta u hrvatski grad Zadar, u kojem će se igrati drugi turnir u sklopu regionalnog Adria Toura, regionalnog turnira koji zapravo srpski tenisač i organizira. U Zadar su stigli ponajbolji tenisači svijeta, ali, dakako, ne i Rafael Nadal te najbolji od najboljih Roger Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za Novu TV Novak Đoković je priznao da nije znao da je kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić, iz Zadra te je izrazio nadu da će jednog dana s njim moći provesti malo vremena u njegovom gradu.  Naravno, Đoković nije spomenuo činjenicu da je Modrićeva obitelj itekako stradala u u velikosrpskoj agresiji te da su mu srpski fašisti ubili djeda za kojeg je inače bio jako vezan. Zadar je tijekom velikosrpske agresije bio nemilice raketiran od strane srpskih terorističkih postrojbi, što bi Đoković, koji se inače kao lobist bori za povlačenje priznanja Kosova u službi aktualnog režima u Srbiji, morao znati. I sasvim sigurno – zna.

“S Lukom sam se čuo početkom godine i pričali smo o nekim događajima koje bismo mogli zajedno organizirati. On je izuzetno dobar momak i jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Stvarno nisam znao da je iz Zadra i morat ću ga nazvati da mi nešto preporuči. Nadam se da ću jednom prilikom moći s njim provesti malo vremena u njegovu gradu”, kazao je Đoković i dodao:

“Luka je jedan od najvećih sportaša u povijesti ovih prostora. Osvojiti Zlatnu loptu u konkurenciji Messija i Ronalda i ostalih igrača u ovoj eri je nešto tako veliko što ćemo shvatiti tek nakon što završi karijeru. To su rezultati koji su vječni. To što je učinio s hrvatskom reprezentacijom, kako se odnosi prema nacionalnom dresu, zakucana pozicija u Real Madridu, najvećem klubu svijeta. To su stvari koje… Kada gledam njegove i svoje uspjehe, kao direktnog sudionika i još uvijek aktivnog, još ne možemo shvatiti veličinu toga…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić je najbolji nogometaš ”s ovih prostora” svih vremena, a ne jedan od najboljih, no, Đoković nije nogometaš i bilo bi previše od njega očekivati da to zna. Naime. Modrić je igrao finale Svjetskog prvenstva, bio je proglašen i najboljim igračem svijeta, a više je puta osvajao Ligu prvaka s Realom. Kome je to ”s ovih prostora” još uspjelo?

Novak Đoković govorio je i o vlastitoj ambiciji da prestigne Federera koji ima osvojenih 20 grand slam naslova.

“Ne krijem da želim postati najveći tenisač u povijesti. Moja ambicija, želja i cilj je da oborim te rekorde. Za najduži broj 1 na svijetu i po broju osvojenih Grand Slam turnira. To su dva teniska Mount Everesta u smislu uspjeha i dostignuća. Vidjet ćemo. Radim na tome. Nisam više u trećem desetljeću, ušao sam u četvrto, tako da u nekim sportskim mjerilima nisam više mlad i polako ulazim u posljednju trećinu svoje karijere. Ne razmišljam o kraju, ne razmišljam kada bi to moglo biti, ja se dobro osjećam i prije svega volim ovaj sport”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O suradnji s Goranom Ivaniševićem…

“Goran je prije svega dugogodišnji prijatelj. Mi se poznajemo jako dugo, iako je on završio svoju igračku karijeru kada sam ja tek kretao. Naravno on je bio jedan od mojih idola kada sam odrastao. On je bio apsolutni heroj svih tenisača u regiji i svi smo navijali za njega i pomno ga pratili. Imam jako dobar odnos s Goranom, prije svega ljudski i privatni. Meni je osobno to jako bitno i trudio sam se da imam takav odnos s ljudima tijekom cijelog svog života. Da prije svega budemo ljudi, da možemo živjeti i putovati zajedno i tek onda dolazi profesija. Jedno bez drugog ne može”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.