(FOTO) Bila na korak do senzacionalnog pothvata na Roland Garrosu: Martić propustila priliku za četvrtfinale

Foto: fah

Hrvatska tenisačica Petra Martić bila je na dva poena od senzacionalanog pothvata na drugom Grand Slam turniru sezone u Roland Garrosu, gdje je iz kvalifikacija stigla do osmine finala u kojem je poražena od šeste tenisačice svijeta Ukrajinke Jeline Svitoline sa 4-6, 6-3, 7-5 nakon dva sata i pet minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska tenisačica, 290. igračica na WTA ljestvici, vodila je 5-2 i 0-30 u odlučujućem setu, ali je Ukrajinka smogla snage za veliki povratak i preokret. Od tog trenutka pa do kraja meča 26-godišnja Dućanka osvojila je svega četiri poena i dvaput izgubila servis.

Svitolina će u četvrtfinalu igrati protiv Rumunjke Simone Halep koja je sa 6-1, 6-1 u osmini finala nadigrala Španjolku Carlu Suarez Navarro.

Martić je mogla postati druga hrvatska tenisačica koja se probila do četvrtfinala u Roland Garrosu, nakon Ive Majoli pariške pobjednice iz 1997. godine, koja je posljednji put među osam najboljih u Parizu bila 1998.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RG, tenisačice – 4. kolo

Jelina Svitolina (Ukr/5) – PETRA MARTIĆ (HRV) 4-6, 6-3, 7-5

Simona Halep (Rum/3) – Carla Suarez Navarro (Špa/21) 6-1, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.