(FOTO) Blamaža Hajduka na Poljudu: Rijeka u derbiju usred Splita zabila četiri gola

Foto: fah

Hajduk je u velikom jadranskom derbiju doživio katastrofu protiv Rijeke na svom Poljudu. Bio je to 83. jadranski derbi u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi i posve zasluženo je pripao ”bijelima” iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Naime, Rijeka je slavila sa čak 4:0 i tako se Splićanima približila na svega tri boda. S druge strane Dinamo je pobjedom u Puli (2:1) Hajduku pobjegao na sedam bodova razlike.

Početni pritisak uz impuls s tribina imao je Hajduk, Bijeli su izveli dva kornera na samom startu iz kojih nije bilo opasnosti po riječka vrata. Prvu situaciju koja je mirisala na nešto Hajduk je stvorio u osmoj minuti kada je Jairo dodao do Caktaša, no izostao je šut. Malo poslije je nakon Nejašmićeva dodavanja iskosa pucao Jradi, ali je lopta zapela u riječkome bloku. Nedugo zatim je Jradi iz slobodnjaka uputio centaršut koji mu je izmaknuo kontroli, pa je lopta išla u rašlje, ali je Prskalo bio na mjestu. Hajduk je do vodstva mogao u 21. minuti, u istom napadu je dva puta pogađao vranicu. Najprije je to napravio Eduok udarcam slijeva, no lopta se odbila do Jradija koji je otprilike s iste udaljenosti od 12-13 metra također pogodio okvir gola.

Na drugoj strani je Rijeka iz slobodnoga udaraca pokušala preko Halilovića koji je pokušao iznenaditi Ljubića, ali je on odbio u korner iz kojega nije bilo ništa. Rijeka je nakon toga mogla povesti nakon loše reakcije Hajdukove obrane kada je lopta došla do Andrijaševića, no s vrata je izašao Ljubić i čudesno obranio udarac s 12 metara. Nakon toga je opet bilo opasno za domaće, ali je debitant Radić spriječio Andrijaševića klizećim startom, a poslije kornera je iz daljine pucao H. Smolčić. Rijeka se oslobodila početnoga pritiska Bijelih i postala više nego ravnopravna. Tako je u 34. ubacio iz prekida Halilović, a trojica Riječana su kasnila na drugoj vratnici. Nakon toga je i Hajduk uspio doći do napadačkih akcija, pa je tako nakon Jradijeva kornera glavom preko vrata pucao Nejašmić. Nagovještaj bolje igre Rijeke nakon uvodnih dvadesetak minuta urodio je plodom pred sam kraj poluvremena kada su gosti poveli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme donijelo je potop Hajduka u završnici…

Nastavak je počeo pritiskom Hajduka, s tri uzastopna kornera, jednom je iz gužve pokušao Svatok, a onda i iz okreta Hamza, ali se rezultat nije mijenjao.

Na drugoj strani su probali Riječani kada je iz daljine pucao Halilović pa potom i Gorgon, ali daleko od vrata. Hajduk je probao iz dva pokušaja Eduoka, no jedan je naišao na blok, a drugi otišao daleko pokraj vrata, dok je udarac Jradija s 20 metara obranio Prskalo, da bi nakon kornera Svatok pucao neprecizno. Rijeka je uzvratila kontrom nakon koje je neprecizan iz neometanog položaja na dodavanje Andrijaševića pucao Gorgon. Na ubačaj Bašića u 75. Jakoliš je pucao glavom nekoliko metara, a onda je Hajduk imao još bolju šansu, no Jairo je glavom bio neprecizan na Hamzin ubačaj. Potom je uslijedio drugi Rijekin gol i tu je splitskim nadanjima bio kraj, da bi do kraja gosti zabili još dva pogotka za veliku pobjedu na Poljudu, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.