(FOTO) Dinamo na Poljudu svladao Hajduk, Splićane čeka teška borba za 2. mjesto s Rijekom

Foto: fah

Nogometaši Dinama u najvećem derbiju hrvatskog nogometa na Poljudu su svladali Hajduk 2:0 te su tako napravili i konačan korak prema obrani naslova prvaka. Hajduku ostaje teška borba za 2. mjesto s Rijekom, koja ima bod manje, ali koja u sljedećem kolu dočekuje na svojoj Rujevici Hajduk, dok je Osijek s obzirom na poraz u ovom kolu vjerojatno ispao iz borbe za poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branič Bijelih Ardian Ismajli u završnici prvoga poluvremena dobio je crveni karton, a za Modre su poentirali Kadzior i Ademi. Vodeći Dinamo povećao je prednost na 17 bodova u odnosu na drugoplasirani Hajduk. Praktički, kako smo već spomenuli, prvenstvo je riješeno što se tiče borbe za naslov prvaka. Dinamo je i bez Danija Olma prejak za konkurenciju u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

”Krenulo je vatreno, prvo je Ademi odmah u drugoj minuti natjerao Posavca na značajnu obranu, no vrlo brzo se cijela priča okrenula na drugu stranu. Hajduk je, naime, u doista jakom tempu utakmice postao goropadniji, što mu je, u konačnici, stvorilo i dvije situacije: prvo je u 10. Caktaš odlično izbacio Jaira u kontru, no Brazilca je u sprintu do 16-erca sustigao Moharrami, sasvim dovoljno da ga blokira i olakša Livakoviću obranu. Međutim, tri minute kasnije, Juranović je našao Caktaša, a on Jaira, koji je ubacio idealni brzi centaršut na drugu vratnicu, no nimalo impresionirani Kreković ipak je gađao preko grede.

Činilo se u tome času da će utakmica poprimiti obrise velikog derbija, s obzirom na tempo i prilike koje su se redale i nudile pravu poslasticu u naletima splitske bure, međutim, nakon odličnog starta, dvoboj je sve do posljednjih deset minuta prvoga dijela uletio u taktičku stupicu Tudora i Bjelice, koji su konstantno uz teren vukli svoje igrače kao na šahovskoj ploči, pokušavajući stvoriti nered za mat, no druga je strana stalno odgovarala i gurala utakmicu u pat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, od 35. se priča preko udarca Oršića i nove obrane Posavca opet ražestila, a onda i u 40. – razjarila: Ismajli je, naime, na polovici igrališta rušio Oršića, ušavši mu u tijelo zbog lopte, a Bebek je posve opravdano izvadio drugi žuti karton i dotad vrlo dobrog Kosovara poslao u svlačionicu. Ostaje, međutim, lebdjeti pitanje: ako je prvi karton za Ismajlija bio, je li onda i Theophile minutu-dvije kasnije trebao dobiti također karton zbog laktarenja u startu s Jairom?

No, i s igračem manje vrlo brzo Jairo je gurnuo u konkretnu šansu Tahiraja, no Moharrami je opet dobro pročitao i riješio tu situaciju. Prije poluvremena i dizanja tenzija nakon starta Dimitrova, na kojeg je reagirao Petković – samo za žuti karton.

I eto, minutu po poluvremenu proljetni “dizelaš” Oršić ubacuje u brzinu više, vrti bijelu obranu, ubacuje, a Kadzior skače iznad svih i glavom Dinamo dovodi do kapitalne prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tudor je, međutim, u tom času ušao u potpuni rizik, umjesto Jurića i Tahiraja u igru je uveo Eduoka i Jradija, no “bijelima” to nije dovelo preokret. Dok se Dinamo zadovoljio prednošću i čekao mat, Tudorovi igrači pokazivali su energiju i htijenje, Livaković je čupao, recimo, udarac Caktaša u 68., ali onda je nakon rikošeta u 75. Ademi riješio cijelu priču. Spuštajući ocjenu dotad vrlo dopadljivim “bijelima”…

Za, konačnih 2-0, za prvu Dinamovu pobjedu protiv Hajduka u sezoni, za nastavak izvlačenja iz mini-krize, za drugi derbi u nizu, s gol-razlikom 6-0. No, i iz ovoga će Bjelica sigurno izvlačiti neke analize. No to je zato što je sa svojom momčadi standarde podigao jako visoko..”, pišu Sportske novosti.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.