(FOTO) Dinamovih odlučujućih 180 minuta Lige prvaka: Uz pomoć navijača preko Atalante i Manchester Cityja do europskog proljeća

Milano, 26.11.2019 - Navijaci na Piazza del Duomo u Milanu pred utakmicu Lige prvaka izmedu Atalante i Dinama na stadionu San Siro. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Nogometaši Dinama od 21 sat večeras u Milanu protiv Atalante igraju vjerojatno odlučujuću utakmicu koja bi ih mogla odvesti do osmine finala Lige prvaka.  I bod je dovoljan Dinamu za 3. mjesto kojim bi osigurali nastavak europske priče u proljeće kroz nokaut fazu Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Hrvatski prvak će u petom kolu Lige prvaka imati veliku podršku navijača, naime, navijači Dinama dolaze u Milano u velikom broju te se očekuje kako će ovo biti jedno od većih gostovanja BBB-a u novijoj povijesti. Posebno u kontekstu činjenice da je Dinamo prodao četiri tisuće ulaznica koje je dobio od Atalante. Međutim, očekuje se puno više navijača plavih na stadionu.

Recimo kako je Atalanta prodala sedam tisuća ulaznica svojim navijačima. Dakle, Dinamo bi u Milanu mogao imati glasniju podršku navijača od same Atalante i to je ono što bi također moglo biti važno za rasplet u ovoj skupini. Naime, u posljednjem kolu na Maksimir dolazi moćna, ali rezultatom neopterećena, momčad Pepa Guardiole, Manchester City, prema svemu sudeći i ta bi utakmica mogla biti za Dinamo od velikog značaja. U slučaju pobjede Dinama u Milanu za osminu finala Lige prvaka hrvatskom klubu trebao bi bod protiv Cityja, u slučaju remija vjerojatno bi plavima igrala samo pobjeda. Ako bi Dinamo izgubio u Milanu ponovno bi utakmica s engleskim prvakom na Maksimiru trebala biti odlučujuća… Naravno, s jednim okom Modri će pratiti rezultate Šahtara, kako u ovom petom kolu na Etihadu protiv Manchester Cityja, tako i u posljednjem kolu protiv Atalante u Harkivu.

No, vratimo se današnjoj utakmici, s obzirom kako Talijani žele spriječiti bilo kakve nerede policija na ulazu Italiju posve očekivano pregledava dokumente te ulaznice. Tko nema ulaznicu ne može preko granice.  S druge strane oni hrvatski navijači koji su se ”probili” do Milana skupljaju se u centru i već je krenula pjesma, s dosta optimizma očekuje se večerašnjih devedeset minuta na San Siru. Nekoliko tisuća navijača Dinama u užem središtu grada bit će spremno za večeras i dvoboj s Atalantom. Neki navijači hrvatskog prvaka u Milano su stigli s natpisom ”Vukovar” na majici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.