Ne vjeruju čak ni pobjedama: Zašto strani mediji podcjenjuju Dinamo?

Foto: fah

Dinamo večeras od 21 sat u Milanu u sklopu 5. kola Lige prvaka igra vrlo važnu utakmicu protiv Atalante. Pobjeda bi Modrima odškrinula put prema osmini finala Lige prvaka, bod bi osigurao europsko proljeće i definitivno Atalantu izbacio iz sedla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči večerašnje utakmice, baš kao i uoči prve utakmice na Maksimiru kada su Modri deklasirali talijansku momčad, talijanski, i ne samo talijanski, mediji podcjenjuju Dinamo. Nažalost, ili na sreću za Dinamo koji tako može igrati bez opterećenja, bez imperativa.

Podcjenjivanje prati hrvatskog prvaka kroz cijelu ovu sezonu, dok se u medijima privilegira status Atalante samo zato što ona dolazi iz jedne moćne lige, moćne države, iz lige koja je neusporedivo jača od Prve hrvatske nogometne lige. Takva priča, naravno, ima osnova, no, ovaj Dinamo, s Nenadom Bjelicom, već drugu godinu zaredom dokazuje kako je ipak napredovao u odnosu na neka ne tako davna ”gubitnička vremena.” Dinamo danas ne gubi utakmice tako lako.

Zašto strani mediji podcjenjuju Dinamo, ne vjeruju čak ni pobjedama? Teško je to reći, naime, potencijalno Dinamo ima puno jaču momčad od Atalante, za igrače Dinama ”tuku” se brojni bogati i moćni europski klubovi, što se za igrače Atalante ne bi moglo reći. Naravno, kad i odu iz Dinama ti igrači morat će svoju vrijednost potvrđivati iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu. Dakle, zato se i govori o igračima koji su potencijalno daleko kvalitetniji nego što su to danas igrači Atalante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalanta nema igrača kao što je Dani Olmo, nemaju to ni puno jači klubovi od kluba iz Bergama. Za Dinamo igraju aktualni i budući hrvatski reprezentativci, Bruno Petković. Dino Perić, Mislav Oršić, Dominik Livaković, Nikola Moro…,  a Hrvatska je ipak respektabilna nogometna reprezentacija. No, i hrvatsku reprezentaciju uoči Svjetskog prvenstva prošle godine u Rusiji mnogi su podcijenili, tada je većina stranih medija smatrala kako će ispred Hrvatske u skupini biti i – Nigerija.

Vratimo se Dinamu, tu su i reprezentativci Bosne i Hercegovine, Izet Hajrović, Amer Gojak, španjolski reprezentativac, Dani Olmo, zatim Ademi, Gavranović

Sad ”samo” preostaje pobijediti večeras u Milanu i dokazati kako oni koji podcjenjuju Dinamo i hrvatski nogomet nemaju pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.