(FOTO) Dok je Milanović divljao na Dan državnosti, pogledajte kako ga je obilježila Armada

Foto: Facebook Armada

Dok je predsjednik RH Zoran Milanović divljao na Dan državnosti, bojkotirajući ceremoniju i odbijajući položiti vijence na grobu predsjednika Tuđmana, navijači Rijeke, pripadnici Armade, obilježili su ga na dostojanstven način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povorkom hrvatskog ponosa, deveti put zaredom, obilježen je u Rijeci Dan državnosti u organizaciji Kluba navijača Armada, Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije i Zajednice udruga Domovinskog rata Primorsko-goranske županije. Prošli su od murala posvećenog Vukovaru u ulici koja nosi ime tog hrvatskog grada, preko Korza do Mosta hrvatskih branitelja na Delti. Stotinjak sudionika povorke pjevalo je budnice i domoljubne pjesme te nosilo zastave, piše Torpedo.

Sve je zaključeno misnim slavljem u Crkvi Blažene Djevice Marije Assunta, posvećenom hrvatskim braniteljima poginulim za domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je SDP promijenio datum Dana državnosti?

Bio je to državotvorni blagdan koji je najviše zaživio u hrvatskom narodu, a upravo ga je zbog toga SDP dolaskom na vlast i ukinuo, uz brojne druge državotvorne simbole kao Oltar domovine na Medvedgradu, počasna hrvatska garda pred Saborom, preimenovanja Hrvatskog državnog sabora u Hrvatski sabor itd.

Time je došlo do početka bitnog narušavanja proslave obilježavanja hrvatske državotvornosti i Domovinskog rata koje se tek posljednjih godina, blagdanima koje je narod „sam iznjedrio iz sebe“ kao što je proslava Oluje koju je narod inicirao u Čavoglavama i Kolone sjećanja u Vukovaru, vratila u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijeljenje prvotnog Dana državnosti na dva praznika: Dan državnosti i Dan neovisnosti značilo je unošenje zabune među narod kojemu više nije bilo jasno što koji praznik predstavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.