(FOTO, VIDEO) Drama u hrvatskom polufinalu Hertogenboscha: Nakon maratona Ivo Karlović bolji od Marina Čilića

Foto: Twitter

Dramatičan meč odigrala su dva hrvatska igrača, Marin Čilić i Ivo Karlović, u polufinalu nizozemskog Hertogenboscha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalnom dvoboju dvojice hrvatskih tenisača na ATP turnira u ‘s-Hertogenboschu 38-godišnji Ivo Karlović je svladao 29-godišnjeg Marina Čilića sa 7-6 (4), 5-7, 7-6 (2) nakon dva sata i 43 minute, a suparnik u nedjeljnom finalu bit će mu Luksembužanin Gilles Muller.

Bio je ovo šesti međusobni susret Čilića i Karlovića, a omjer pobjeda sada je 3-3.

Kao što se i očekivalo, dvoboj dvojice najboljih hrvatskih igrača bio je vrlo izjednačen, dominirali su servisi, tijekom čitavog meča ostvaren je samo jedan “break”, a i pobjednik je odlučen u “tie-breaku” trećeg seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini “break” u susretu ostvario je Čilić, ali iskoristio je samo jednu od osam “break-lopti”, a prijetio je oduzimanjem servisa Karloviću u svakom setu, dok je Karlović tijekom čitavog dvoboja uspio stići do samo dvije “break-lopte”, obje u trećem setu. Na početku oba “tie-breaka” Čilić je napravio po jednu veliku pogrešku što nije uspijevao nadoknaditi.

U prvom setu Čilić je imao po jednu “break-loptu” u tri Karlovićeva servis-gema, kod 2-1, kod 4-3 i kod 5-4, no visoki Zagrepčanin je uvijek pogodio prvi servis tako da Međugorac i nije mogao bolje reagirati. U prva četiri poena “tie-breaka” Čilić je izgubio oba na svoj početni udarac i to promašivši forhend i napravivši dvostruku servis pogrešku. Nakon što je stigao do vodstva od 5-2, Karlović nije dopustio da mu ta prednost izmakne.

I u drugom setu Čilić je osiguravao “break-lopte”, imao je dvije vezane u trećem gemu, na drugu se igralo, no Međugorac je promašio forhend passing. Ipak, kod rezultata 5-5 u toj dionici meča Čilić je napokon uspio oduzeti servis Karloviću, povesti sa 6-5, a zatim i odservirati za poravnanje u meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći je set ponudio najviše uzbuđenja, Karlović je u šestoj igri stigao do svoje prve “break-lopte” koju je Čilić izvukao odličnim servisom, da bi kod rezultata 4-4 Čilić stigao do dvije prilike za oduzimanje servisa. Karlović je prvu spasio volejom, a drugu odličnim drugim servisom u tijelo suparnika. Karlović je mogao završiti dvoboj i prije “tie-breaka” jer je kod prednosti od 6-5 stigao do meč-lopte na servis Čilića. Tada je Čilić iznenadio suparnika izlaskom na mrežu nakon drugog servisa i smečem spasio meč-loptu.

Ipak, u “tie-breaku” je Čilić ponovno loše krenuo, promašio forhend kojim je Karlović stigao do vodstva od 2-0, a zatim je još jednim “mini-breakom” i do velikih 5-1 što nije mogao ispustiti.

Karlović je dvoboj okončao sa čak 29 asova i 76 posto osvojenih poena nakon prvog servisa, dok je Čilić pogodio 16 asova i imao 86 posto realizacije prvog servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv 34-godišnjeg Luksemburžanina Karlović je igrao dva puta, oba puta na travi prošle godine i omjer pobjeda je 1-1. Muller je pobijedio u polufinalu upravo u ‘s-Hertogenboschu, dok je Karlović uzvratio u finalu Newporta.

Za Karlovića će sutrašnji finalni nastup biti 18. u karijeri, dosada je osvojio osam turnira, posljednji u Los Cabosu prošle godine, dok je Muller svoj jedini naslov iz sedam finala osvojio u Sydneyu početkom ove godine.

POLUFINALE:

IVO KARLOVIĆ (HRV/3) – MARIN ČILIĆ (HRV/1) 7-6 (4), 5-7, 7-6 (2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gilles Muller (Luk/4) – Alexander Zverev (Njem/2) 7-6 (5), 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.