(FOTO) Drama u Madridu: Real na krilima Luke Modrića i Karima Benzeme osigurao 34. naslov prvaka Španjolske

Foto: fah

Nogometašima Reala za osiguranje naslova prvaka Španjolske trebala je večeras pobjeda protiv Villarreala, do pobjede titule vrijedne došli su golovima sjajnog Karima Benzeme, najboljeg Realovog igrača sezone. Real je kolo prije kraja osigurao 34. naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvog poluvremena Real je imao minimalnu prednost. Igrala se 29. minuti kada je Benzema iskoristio odličnu priliku nakon lijepog pasa hrvatskog reprezentativca i kapetana Vatrenih Luke Modrića. Hrvatski nogometaš u drugim dijelu sezone igra u vrhunskoj formi te je jedan od najboljih igrača novog prvaka Španjolske.

No, vratimo se utakmici, ”kraljevi” su držali kontrolu nad utakmicom do 74. minute kada se dogodila dvojbena situacija. Naime, dosuđen je kazneni udarac za momčad Zinedine Zidanea, sudac Alejandro Hernandez Hernandez, kojeg navijači Reala i ne pamte po dobrom iz prošlosti, ovaj put je ipak dosudio odluku u korist Reala nakon pada Sergija Ramosa u kaznenom prostoru. Nakon što je sudac dosudio jedanaesterac za Real došlo je do kontroverzne situacije. Naime, poslije nespretnosti Sergija Ramosa i Karima Benzeme kod izvođenja kaznenog udarca sudac je domaćinima dao drugu priliku za izvođenje jedanaesterca.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Prilikom prvog pokušaja Ramos je dodirnuo loptu, a Benzema pogodio. No, Francuz je prije vremena ušao u kazneni prostor pa je sve ponovljeno. U drugom pokušaju napadač je preuzeo odgovornost i sigurno pogodio za 2:0 i veliku, naslova vrijednu, pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest minuta prije kraja susreta preko Iborre gosti su smanjili na 2:1 i vratili neizvjesnost u utakmicu, ali promjena nije bilo i to zahvaljujući Thibautu Courtosiu koji je u nadoknadi imao dvije vrhunske obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovaj je način Real stigao do svog 34. naslova, prvog nakon 2017. godine.

Podsjetimo, na ruku Realu išao je i rezultat između Barcelone i Osasune, Barca je na Camp Nou izgubila od Osasune s 1:2. Pogotkom Jesa Arnaiza iz 16. minute gosti su poveli, a rezultat je poravnao Lionel Messi prekrasnim golom iz slobodnjaka u 62. minuti. Konačni rezultat utakmice postavljen je u sudačkoj nadoknadi, zabio je Roberto Torres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.