(FOTO, VIDEO) Hrabre riječi Nenada Bjelice: ‘Benfica je favorit, ali Dinamo može pobijediti i Real na Santiago Bernabeu’

Foto: fah

Kako smo već pisali Dinamo je u Nyonu saznao protivnika u osmini finala Europske lige. Protivnik, reći će neki, težak, neugodan, ali opet po mjeri, protivnik s kojim Dinamo može igrati, portugalska Benfica. Dakle, puno ”lakši” protivnik od Recimo Intera, Chelseaja, Seville…, koji su također bili u ždrijebu. No, opet, mnogi u priželjkivali – Slaviju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Što je tu je, Dinamo prvu utakmicu igra na Maksimiru.  Trener Nenad Bijelica nakon što je saznao ime protivnika bio je oprezan, ali i svjestan činjenice da Dinamo igra vrlo dobro ove sezone, dakle, sve je moguće pa i plasman u četvrtfinale Europa lige. Benfica je ipak favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Benfica spada među sedam, osam klubova koje smo željeli izbjeći, ali što je tu je, dobro ćemo se pripremiti. Prvu utakmicu igramo u Zagrebu pred svojim navijačima, a vidjeli sete što smo u stanju napraviti. Vjerujem da ćemo se u iduća dva tjedna dovoljno informirati i pripremiti za njih”, rekao je za Sportske novosti neposredno nakon ždrijeba u Nyonu Nenad Bjelica.

Snaga Benifice, je li ih trener Dinamo gledao na djelu?

”Benfica je europski nogometni gigant i godinama je u samom vrhu uz Porto i Sporting. Gledao sam ih protiv PAOK-a, to je jedna brza i neugodna momčad s puno Brazilaca ili igrača koji su tamo odrasli. Bit će jako teško, ali vjerujemo u našu momčad, šanse postoje”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koja su iskustva Bjelice s Portugalcima? Dinamova nisu baš sjajna…

‘Igrao sam protiv Porta kada sam vodio Austriju Beč. Tamo je bilo 1:1, vodili smo dugo, ali primili pogodak pred sam kraj. Doma smo izgubili 1:0. Ali, to smo trebali dobiti. Ne vjerujem da će nas Benfica podcijeniti. Ako pogledaju utakmicu protiv Viktorije moraju nas respektirati.”

Može li prva utakmica na domaćem terenu biti prednost?

”Može, ali i ne mora biti prednost. Nama je najvažnije da napunimo Maksimir i da damo sve od sebe. Treba ostvariti dobar rezultat kod kuće i s nadom u prolaz otići u Portugal.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se pripremiti za protivnika koja igra izrazito napadači nogomet?

”Ne treba se previše za njih psihološki pripremati jer ćemo biti maksimalno fokusirani na tog protivnika. Znamo kako se treba postaviti. S dobrom obranom protiv takvih se momčadi može igrati. Radi se o vrhunskim igračima i o vrhunskom klubu. Atmosfera će sigurno i tamo biti sjajna, očekujemo dvije velike utakmice…”

Filip Krovinović igra u Benfici, potencijalni hrvatski reprezentativac?

”Ne poznajem ga previše, znam da je dobro igrao, ali se potom ozlijedio. To je top klub s jako puno kvalitetnih igrača. Tamo ne možete igrati ako nemate vrhunsku kvalitetu. Ali, nadam se da ćemo im se dobro suprotstaviti”

Može li Dinamo iskoristiti činjenicu da se Benfica u Portugalu bori za naslov dok je Dinamo naslov u Hrvatskoj praktički već osigurao?

”Kada sam razmišljao o klubovima koje bi volio izbjeći, onda bi to bila i Benfica, ali s njima se može igrati. Njima je sigurno prioritet osvajanje prvenstva te dirketni plasman u Ligu prvaka nego ostvarenje tog cilja kroz Europsku ligu. Možda im fokus bude malo više na tim utakmicama. Benfica je apsolutni favorit, ali Dinamo može pobijediti i Real Madrid na Bernabeu. Dok god ima šanse mi ćemo se borit”, zaključio je Bjelica za Sportske novosti.

Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.