(FOTO) Hrvatsko finale US Opena: Mate Pavić slavio u parovima protiv Nikole Mektića

Foto: fah

Hrvatski tenisač Mate Pavić osvojio je US Open, slavio je u paru s brazilskim igračem Brunom Soaresom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Pavić i Soares pobijedili su Nikolu Mektića i Nizozemca Wesleyja Koolhofa s 2-0 u setovima, 7:5 i 6:3. Bilo je to hrvatsko finale, i tko god da je pobijedio slavio bi Hrvat.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Podsjetimo također i na jednu činjenicu, naime, ovo je prvi naslov za Hrvatsku na US Openu u muškim parovima od vremena Nikole Pilića prije 50 godina. Pavić je na ovaj način stigao do svog drugog Grand Slama.  Naime, Mate je dosad igrao u finalima muških parova i u Roland Garrosu, bilo je to 2018. godine, i u Wimbledonu 2017. godine, a osvojio je Australian Open 2018. , u sva tri spomenuta navrata Paviću je partner bio Austrijanac Oliver Marach.

Recimo kako to ipak nije sve od Mate Pavića, koji ima i dva naslova u miksu. Naime, 2016. osvojio je US Open s Njemicom Laurom Siegemund, dvije godine nakon toga trijumfirao je na Australian Openu s Kanađankom Gabrielom Dabrowski, s njom je, podsjetimo, poražen u dva navrata u finalima Roland Garrosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Nikolu Mektića je inače ovo bio prvi ulazak u finale muških parova na najvećim teniskim turnirima. Najveći mu je uspjeh dosad bilo polufinale Roland Garrosa prije dvije godine, tada je igrao s Austrijancem Alexanderom Peyom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.