(FOTO) Ivica i Miha prešli Grenland: Pogledajte u kakvim su uvjetima bili i kakve su posljedice

Foto: Facebook

“Prva hrvatska traverza Grenlanda uspješno okončana!
Ivica i Miha stigli su na cilj, selo Isortoq na istočnoj obali Grenlanda, 30. travnja u 23.30 sati po lokalnom vremenu. Put od 582 km prešli su za 18 dana, 10 sati i 52 minute.
Ivica i Miha su prva skijaška ekspedicija koja je prešla Grenland ove godine te su shodno tome imali zimske uvjete, temperature do -34°C i vjetrove koji su puhali preko 120 km/h.
Bravo dečki!
#CroSki #Fjallraven #Garmin #FischerSports #Kraš #Leki #Primus”, objavio je Ivica Kostelić na svome Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Evo me napokon u civilizaciji pa vam šaljem prvih nekoliko slika s grenlandske ekspedicije.
Traverza je bila ekstremno teška zbog slabog vremena što nas je stalno pratilo. Osim toga, bili smo prva ekspedicija u ovoj godini (ekspedicijska sezona se otvara sredinom travnja) i također jedna od rijetkih uopće koja je uspjela završiti traverzu unutar mjeseca travnja, a to znači da smo imali zimske uvjete.
Nažalost, ekstremno niske temperature u kombinaciji s olujnim vjetrovima ostavile su posljedice. I Miha i ja pretrpjeli smo ozebline na licu te prstima ruku i nogu. Mihine ozebline na prstima ruku su ozbiljnije te zahtjevaju medicinsku njegu i daljnje terapije. Nadamo se da će sve završiti dobro.
Dužina ekspedicije: 582 km
Vremensko trajanje: 18 dana-2
Trajanje traverze u korigiranom vremenu: 16 dana 10 sati 52 minute
Prosječna dnevna kilometraza: 36 km
Najveća dnevna kilometraža: 80 km
Najmanja dnevna kilometraža: 11 km
Najviša točka: 2485 m
Najniža točka: 0 m
Najniža temperatura: -34°C
Najjači vjetar: ~35 m/s”, objavio je Ivica još informacija i nekoliko fotografija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.